Sport

«Gamlemor» kan fortsatt

Sola–Stabæk 31–26. I det som kanskje var årets viktigste kamp var Tonje Nøstvold (31) den store forskjellen. Etter et oppgjør med seg selv i pausen hentet hun fram gamle kunster og sørget for at Sola tok et solid steg ut av bunnstriden.

Følg RA Sporten på Facebook!

Et helt kobbel av lag lå likt på ni poeng i bunnen før oppgjøret. Blant disse lagene var både Sola og Stabæk – derfor var seieren ekstremt viktig for Sola. Nå har laget litt luft ned til bunnen og kan rette blikket mot å komme seg til sluttspillet.

Slik hadde det neppe vært uten Nøstvold. Da kampen sto og vippet i andre omgang skrudde hun på både offensivt og defensivt. Den tidligere landslagsspilleren var en klasse bedre enn alle andre aktører på banen. Minst.

– Jeg var litt sur på meg selv etter den første omgangen. Skuddene jeg tok var på de rette sjansene, men for dårlige, sa Nøstvold etter kampen.

Så gjorde hun noe med det.

– Alt i alt synes jeg vi spilte en god kamp. Vi misbrukte kanskje litt mange sjanser, men vi kom til dem. Det er viktig, mener hun.

LES OGSÅ: Sola tapte borte

Ros fra Joa

Trener Knut Ove Joa har aldri vært i tvil om hvor viktig veteranen er for klubben.

– Tonje har vært god hele sesongen egentlig. Hun tar tak i ting når det kladder, sier treneren.

Det var liten tvil om hvor vitig kampen var også for Joa. Treneren måtte kort og godt ta seg en runde i hallen for å få ned pulsen før han gikk inn til spillerne sine etter kampslutt.

Selv om laget hans på langt nær lykkes med alt – til det gjorde de for mange feil offensivt – var han raus med rosen for gjennomføringen.

– Jeg synes også vi lykkes godt med planen vår. Det handlet blant annet om å stanse bakspillerne deres, sier Joa.

LES OGSÅ: Sola-jentene ned på jorden etter Vipers-tap

Fem poeng til nedrykk

Defensivt var også Sola solide hele kampen. Laget har som mål å kun slippe inn 23 mål per kamp. Det klarte de ikke, men de var ikke langt unna.

Seieren betyr også at Sola har Stabæk på innbyrdes oppgjør om lagene skulle endte på lik poengsum.

– Det var tema i vår siste timeout, sier han.

Sola ligger nå på 7. plass på tabellen etter 16 spilte kamper. Laget har elleve poeng og en klaring på fem poeng ned til direkte nedrykk.

Eneste skår i gleden for tiden er skaden til viktige Anna Bjørke Kallestad.

– Hun er nok ute for sesongen, sier trener Joa.

Kampfakta:
Håndball, Grundigligaen kvinner
Sola-Stabæk 31-26 (14-12)
Åsenhallen, 721 tilskuere
Sola: Kimberly Ewanovich, Amalie Frøland - Oda Aasheim 6, Elisa Christensen 3 (2), Vilde Nord 5, Silje Stangeland 1, Sara Svarstad, Kristiane Knutsen, Line Ellertsen 5, Marianne Klepp Andersen, Alicjia Zacharska 2, Eva Davidsdottir, Charlotte Granfelt, Martha Barka, Hege H. Danielsen, Tonje Nøstvold 9.
Toppscorer Stabæk: Henny Ella Reistad 10 (5)
Utvisninger: Sola 2x2 min. Stabæk 2x2 min.
Dommere: Marte Marie Varlo og Jovana Dasic

Nyeste fra Dagsavisen.no: