Sport

Lovende takter da Viking slo Jerv

Viking leverte 45 gode minutter mot Jerv, og det var nok til å vinne fredagens treningskamp 2-0.

Viking vant enkelt 2-0 mot Jerv i fredagens treningskamp. Julian Ryerson spilte deler av andre omgang. FOTO: PER THIME.

Av: Per Thime

Følg RA Sporten på Facebook!

– Spesielt i den første omgangen synes jeg vi er gode. Vi skaper mye og scorer to mål. I andre omgang er vi litt mer rufsete, spesielt bakover, sier Viking-trener Ian Burchnall til RA.

Det har han rett i, men inntrykket er likevel en solid og godt gjennomført kamp av laget. Motstanderne er fra nivå to, men har hatt gode sesonger bak seg. I første omgang var Viking aggressive, spillerne løp og brukte mye krefter.

– Vi gjorde mye bra, spesielt i første del av kampen. Vi er gode å vinne ball, skaper sjanser og scorer to mål, sa kaptein Andre Danielsen etter kampen.

LES OGSÅ: Viking vant mot Jerv

Ros fra Sandstø

Jerv hadde svært lite å by på, i første omgang. Viking ble faktisk et nummer for store for laget som spilte kvalik til Eliteserien forrige sesong.

– Ja, det er jeg enig i. Vi forsøkte å spille, men ble presset langt tilbake. I første omgang synes jeg faktisk Viking imponerte, sier han.

Før han legger til:

– Så er vi mer med i andre del av kampen, skaper et par halvsjanser, men klarer aldri å true Viking. Viking virker spennende, men jeg tror at de er avhengig av 11-12 spillere som spiller jevnt hele tiden. Klarer de det, kan det bli bra, tror jeg.

LES OGSÅ: Nå legger Viking keeper-kabalen

Jobber med spillere

Vikings neste kamp er mot FK Haugesund. Det er stigning i kampprogrammet frem mot laget reiser til La Mange. Jakten på en spiller eller to som kan leies fortsetter også. Michael Ledger fra Sunderland er veldig interessert, men det er ingen avgjørelse.

– Det jobbes med papirer, men vi håper og tror at dette skal gå i orden. Det er mulig han spiller en kamp for U-23 laget til Sunderland på mandag.

I tillegg jobbes det med ytterligere en spiller.

– Ja, det holder vi også på med, uten at jeg kan si så mye om det. Det jeg kan si er at det er en spiller på samme nivå som Michael Ledger. Klarer vi å hente to nye spillere, da er det bra - men vi får se.

LES OGSÅ: Nærmer seg Ledger – leter videre

Kampfakta:

Treningskamp, fotball

Viking – Jerv 2-0 (2-0)

Randaberg Arena, 550 tilskuere

Mål: 1-0, (12) Samuel Adegbenro, 2-0, (30) Abdisalam Ibrahim.

Gult kort: Erixon Danson, Jerv

Dommer: Ole Kellerhals

Viking (4-4-2): Austbø, Kronberg, Martinsen, Mets, Haugen, Ernemann, Danielsen, Michalsen, Ibrahim, Adegbenro og Pedersen.

Også benyttet:  Udo, Haukås, Bringaker, og Ryerson.