Sport

Jonevret i dialog med utenlandske klubber

Kjell Jonevret har fortsatt ikke funnet seg noen ny jobb etter at han skilte lag med Viking, men sier at han er i prat med et par utenlandske lag.

Tidligere Viking-trener Kjell Jonevret har så langt ikke funnet seg en ny trenerjobb, men sier at han er i dialog med et par utenlandske klubber. Foto: Pål Karstensen

– Kanskje det skjer noe snart. Vi får se. Jeg er i prat med et par klubber. Det kan går fort og det kan være det ikke blir til noe, sier Jonevret til RA.

Ikke pratet med norske klubber

– Er det snakk om norske klubber?

– Nei. Jeg har ikke pratet med noen norske. Dette er snakk om utlandet. Jeg har det uansett ikke travelt og er åpen for det meste. Tiden på året gjør det likevel vanskelig med tanke på Norge og Sverige. Det er veldig rolig i det markedet nå og jeg var ferdig i Viking så seint som november/desember. Da er de fleste i boks med å finne trener. Det åpner seg nok litt mot sommeren når noen av klubbene havner i trøbbel, anslår Jonevret.

Han har uansett hatt nok å tenke på i januar.

– Min far gikk bort og jeg har hatt nok å gjøre. Men nå er jeg tilbake i Stavanger, sier han.

LES OGSÅ: Skal se nærmere på Sunderland-stopper

Ville pratet med Lagerbäck

Jonevret var med i teamet da Erik Hamrén var svensk landslagssjef. Den gangen jobbet Jonevret litt med å finsikte motstandere.

– Det er jo en ledig assistentjobb hos Lars Lagerbäck – og du kjenner norsk fotball. Noe for deg?

– Det er egentlig ikke noe jeg har fundert på. Jeg har ikke helt sett meg selv for landslag. Når media har spurt om det har jeg prøvd å le det litt bort. Men om Lagerbäck hadde ringt ville jeg nok hørt ham ut, sier svensken.

Jonevret mener uansett at Norge har truffet.

– Det absolutt beste NFF kunne gjøre. Dette er en fantastisk ansettelse for Norge, mener Jonevret.

Han mener det har blitt for mye snakk om navn og ikke spillestil. Slik mener han den beste kandidaten ble glemt – selv om også Jonevret trodde Lagerbäck skulle pensjonere seg.

LES OGSÅ: Vil børste støv av gammel suksessoppskrift

Espen Iversen

Espen Iversen

Sportsleder i Dagsavisen Rogalands Avis