Sport

Bjarnason klar for Aston Villa

Onsdag gikk Birkir Bjarnasons drømmeovergang fra Basel til Aston Villa i orden. Viking vil sitte igjen med om lag tre prosent av overgangssummen i solidaritetsmidler.

Birkir Bjarnasons overgang til Aston Villa er endelig bekreftet. Islendingen har skrevet under på en 3,5 årskontrakt med den gamle storklubben fra Birmingham. FOTO: Aston Villa.
Følg RA Sporten på Facebook!

Bjarnason signerte onsdag på en avtale som binder ham til Villa Park i tre og et halvt år.

– Jeg er henrykt over å ha signert for Aston Villa. Det er en veldig stor klubb. Nå ser jeg frem til å komme meg ut på banen for  å hjelpe laget, sa han til klubbens nettsted.

– Var det andre klubber som meldte sin interesse?

– Ja, det var noen andre som kom på banen, men ingen var så spennende som Aston Villa, sier Bjarnason til RA.

Spilleren, som har vært i klubber som Standard Liege, Pescara og Basel etter Viking regnes som delutviklet i Jåttåvågen.

Det vil også føre til at det vil dryppe på klubbene han hadde tidlig i karrieren – som det også har gjort ved hans tidligere overganger.

– Fem prosent av overgangssummen skal deles mellom Figgjo, Bodø/Glimt og Viking. Vi vil få rundt tre prosent, opplyser økonomisjef Henning Johannessen til RA.

Godt nytt for Viking

Det er selvsagt godt nytt for en klubb med presset økonomi.

Nylig fikk klubben også betalt da Sverrir Ingason ble solgt fra Lokeren til Granada.

Ifølge Aftenbladet var denne summen på 1,7 millioner kroner, men dette var som følge av en prosentklausul for videresalg klubben hadde sikret seg.

Aston Villa og Basel gikk ikke ut med summen da de bekreftet overgangen til Bjarnason, men islandske fotbolti.net meldte om en overgangssum på 1,75 millioner pund – eller 18,3 millioner kroner. Om det tallet stemmer får Viking inn 540.000 kroner.

I utgangspunktet har kjøpende klubb plikt til å kontakte Viking for å informere om hvilken andel de har krav på. I praksis fungerer det dog ikke alltid slik. Derfor følger også Viking alltid med på snakk om summer og dobbeltsjekker gjerne.

Drømte om England

Bjarnason fortalte RA like før jul at han hadde halvannet år igjen av avtalen.

I den samme saken var han klar på at Basel ønsket å reforhandle.

LES OGSÅ:

– Klubben har tatt kontakt. Nå vil de forlenge avtalen min, sa han.

Det betyr at det her høyst sannsynlig er snakk om en betydelig overgangssum når han nå tar steget til nivå to i engelsk fotball.

Samtidig erkjente mannen som er vokst opp på Figgjo og Austrått at han hadde en drøm om England da RA lurte på om en større liga var på teppet.

– Ja. Helt klart. Men heller England enn Tyskland, sa Bjarnason.

Han var klar på at det nok var de eneste som kunne lokke ham bort fra Basel – hvor han stortrivdes i jakten på nytt seriegull og mer mesterligaspill.

Nå får han leve ut drømmen i den sovende storklubben Aston Villa i Birmingham under manager Steve Bruce.

Lokalavisen Birmingham Mail har allerede laget en sak om hvordan han vil passe inn i Villa.