Sport

Missilet Kissel feirer hattrick mot Kongsvinger med valgvake

Dan Kissel lot seg ikke distrahere av det amerikanske valget, og leverte en ny praktkamp da Oilers knuste Kongsvinger 7-1. Hattricket skal nå feires med å heie Hillary Clinton frem til valgseier.

Amerikanske Dan Kissel er utdannet statsviter og leverte tirsdag en kronikk om det amerikanske valget som sto på trykk i RA. Det amerikanske presidentvalget blir avgjort i løpet av natt til onsdag, og Kissel brukte Oilers-kampen som god oppladning til valget.

– Siden valget startet så sent her i Norge var det fint å kunne spille en kamp for Oilers i mellomtiden mens jeg ventet. Det er Oilers som er det viktigste, men valget er helt klart av avgjørende betydning for oss amerikanere, sier Kissel.

LES OGSÅ: Humphries fastsatte sluttresultatet til 7-1 for Oilers

– Viktig å score tidlig

Med trening allerede i dag klokken 11.00 sier han at det ikke blir så mye nattrangling, men noe skal han få med seg.

– Jeg har en ettåring hjemme som vekker meg med jevne mellomrom i løpet av natten, så jeg er sikker på at jeg får det med meg, sier Kissel.

Amerikaneren var toneangivende da Oilers slo tilbake med 7-1 seier over Kongsvinger.

– Det var viktig for oss å score så tidlig i kampen, slik at vi ikke skjøt keeperen god som vi gjorde i hjemmekampen. Det er også mye artigere å spille når du scorer med omtrent hvert skudd, som vi gjorde der i starten av andre, sier Kissel.

LES OGSÅ: Statsviter, poengkonge og Trump-hater

Talge får skryt for debuten

Etter en forholdsvis jevn første periode scoret nemlig Oilers tre mål på to minutter og tre sekunder i midtperioden og avgjorde med det kampen.

–Vi startet litt rustent, som er å forvente etter et opphold. Men vi fikk børstet av oss det lille støvet og fikk satt ordentlig fart på skøytene i midtperioden og da ble det en komfortabel seier til, sier Oilers-trener Pål Gulbrandsen.

Selv om Dan Kissel scoret hattrick valgte Oilers-treneren å dra frem en annen i Kissels rekke. Simen Talge fikk nemlig to målgivende i sin første Oilers-kamp for sesongen, og var en del av rekken som produserte fire mål og syv målpoeng mellom dem.

– Det er veldig gledelig å se at Simen Talge kommer inn og leverer så bra på strak arm. Han har ikke vært med oss før i år, og gjør en veldig god kamp i en god rekke, sier Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Higson mener ti lag er bra for utviklingen