Sport

Higson mener ti lag er viktig for utviklingen

Ett poeng har det blitt på Kongsvingers første 16 kamper. Serieleder Oilers har 41, men likevel vil ikke sportsdirektør Pål Higson at Kongsvinger skal forsvinne fra ligaen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Til tross for den enormt store forskjellen fra topp til bunn i GET-ligaen, mener sportsdirektør Pål Higson at bunnlagene er viktige for norsk hockey.

– Det er i utgangspunktet ikke bra for ligaen at vi har et lag som er så lite konkurransedyktig. Vi skulle gjerne ønsket at de var sterkere, men samtidig er det avgjørende for utviklingen av og mulighetene for de unge, norske spillerne å prøve seg. De to nederste klubbene er ofte vinduet ungguttene har til å spille i GET-ligaen, sier Higson.

LES OGSÅ: Oilers med sitt styggeste serietap i DNB Arena noensinne

– Åtte lag forskyver problemet

Han peker på at Oilers har lånt ut spillere til lag som Tønsberg og M/S, og hentet to talentfulle unggutter fra Manglerud i år.

– Kutter du ned til åtte lag forskyver du bare problemet, da de beste spillerne vil spille for de beste lagene. Det produseres et begrenset antall spillere i Norge, og med åtte lag kunne du endt opp med at lag nummer åtte er like konkurransedyktig som det Kongsvinger er i dag, og da er vi like langt, sier han.

Higson er heller ikke enig i at utlendingene som blir hentet til Norge «ødelegger» ligaen eller hemmer utviklingen av de unge, norske spillerne.

– Hvis du ser på Lillehammer er det ingen tvil om at deres norske spillere trener og spiller på et høyere nivå med konkurransen fra de utenlandske. Lagene lenger ned på tabellen blir også mer konkurransedyktige med utlendingene, sier han.

LES OGSÅ: Statsviter, poengkonge og Trump-hater

Vil ha lag i større byer

Oilers-kaptein Kristian Forsberg er enig i at GET-ligaen ikke bør kuttes ned til åtte lag.

– Det gjøres mye bra arbeid på talentsiden i norsk hockey, og det kommer stadig opp nye talenter. Derfor er det bra at vi har ti lag i GET-ligaen, slik at de har et sted å utvikle seg, forteller kapteinen.

Han vil heller reise til Nord-Norge og Bergen for å spille kamp.

– Det hadde vært fint om vi kunne fått lag i større byer i andre deler av landet. Jeg vet at Narvik har noe på gang, og at Bergen og Nidaros kjemper i toppen av 1. divisjon, sier Forsberg.

LES OGSÅ: Tore Christiansens hockeyplaner i Bergen møter motstand

Tar ikke lett på kampen

Higson ønsker også å spre lagene ut over det ganske land, enn å kutte ned og sentrere.

– På lengre sikt håper vi at det kommer lag fra Bergen, Trondheim og kanskje Tromsø opp i GET-ligaen. Det vil skape mer interesse for produktet og trekke folk til ishaller over hele landet, sier han.

Før det blir det imidlertid en tur til Kongsvinger, der serielederen vil revansjere Storhamar-tapet.

– Vi sliter mot Kongsvinger når vi møter dem og får ikke målene eller seieren gratis. Selv om de ikke har tatt mange poeng er det ikke en kamp vi tar lett på, sier kapteinen.

LES OGSÅ: Fire mann på skadelisten for Oilers