Sport

Han tror på europatour-plass

Fredag starter steg to av kvalifiseringen til herrenes europatour i golf i Spania. Stavangers Aksel K. Olsen (24) tror det er realistisk å sikre seg en plass i det gjeveste selskapet.

Følg RA Sporten på Facebook!

Olsen ble proff i sommer og har hatt meget sterke resultater på Nordic League. Han havnet høyt på pengelisten – til tross for kun ni spilte turneringer. Det har gitt ham selvtillit.

– Jeg behøvde ikke halve sesongen engang for å komme høyt på listene og føler formen er veldig god. Det er sett bra ut på trening også. Jeg har vært på samling med Team Norway siden 26. oktober. Det er bare litt smårusk å jobbe med, sier han til RA.

Høyt nivå

Klubbkamerat Erik Tage Johansen, som også spiller i kvalifiseringen, har tidligere hatt fire sesonger på europatouren i golf. Olsen tror det er realistisk at han blir den neste fra distriktet som kommer gjennom det trange nåløyet.

– Om jeg spiller bra har jeg tro på at jeg har nivået inne. Om det fungerer må de andre spille bedre for å ta meg, sier han.

Olsen er full av selvtillit. En meget sterk sistesesong på college i USA sørget for det. Så tok han det med seg inn i profflivet i sommer.

– Jeg fikk bevist for meg selv at jeg har et veldig høyt nivå inne. Selvtillit og tro er nok den største forskjellen på spillet mitt nå og tidligere, sier Norgesmesteren fra 2015.

– Er du god nok til å bite deg fast på europatouren om du skulle klare det?

– Jeg er nok neppe på nivå med Rory McIlroy – og de aller beste. Om jeg kan overleve der vet jeg ikke før jeg har prøvd, men jeg har troen. Samtidig har jeg ikke spilt banene.

Maratonkvalifisering

Skal han klare det må han dog gjennom en maratonkvalifisering over ti runder – hvor kun de 30 beste til slutt får spillerett på europatouren. Steg to spilles på fire forskjellige baner fra fredag og går over fire runder. Så går finalekvalifiseringen over seks runder den påfølgende uken. Alle som kommer med i denne, og klarer cut-en, er minst sikret spill på Challenge Tour neste år.

Eirik Tage Johansen spiller på Lumine i Tarragona. Olsen på banen Panoramica i Castellon.

– Banen er ganske kort og det er mange innspill med wedge. Det bør passe meg bra, sier Olsen.

Espen Iversen

Sportsleder i Dagsavisen Rogalands Avis