Sport

– Konserter i Konserthuset koster jo også ganske mye

Daglig leder i Viking sier at billettprisene til Arsenals Stavanger-besøk er utenfor klubbens kontroll.

Av: Erik Sergio Auklend

I dag startet forhåndssalget av billetter til Viking-Arsenal på Viking stadion 5. august.

Reaksjonene på billettprisene til kampen har ikke latt vente på seg. Mange mener det er for galt å skulle betale mellom 545 og 845 kroner for å se stjerner som Mesut Özil, Alexis Sanchez og Petr Cech i aksjon.

På Twitter skriver en supporter følgende:

"Fullstendig idioti at en sesongkortholder må ut med 900 kroner for å se en treningskamp. Latterlig er det."

Daglig leder i Viking, Eirik W. Henningsen, forstår frustrasjonen.

– Det er synd at noen føler at de ikke kan ta seg råd til kampen, men billettprisene er utenfor Vikings kontroll, sier Henningsen til RA.

Grunnen er at Viking leier ut stadion i forbindelse med Arsenal-kampen, og dermed ikke rår over billettprisene selv. Det betyr liten risiko med tanke på billetsalg for klubbens del, men å fylle stadion gagner uten tvil Viking på langt sikt.

– Det eneste vi kan håpe på er at dette genererer mersalg til Vikings seriekamper, og at selve Arsenal-besøket blir en stor anledning, både for spillere og supportere. Det har også vært viktig for oss å kommunisere til Sport Executive, som leier stadion til Arsenal-besøket, at det må finnes flere alternative billettkategorier, sier Henningsen.

At billettene til kampen er for dyre, synes Henningsen det er vanskelig å ta stilling til.

– For å kunne gå på konsert i Stavanger konserthus betaler man selv noen hundrelapper, der også. Når andre storlag fra England har gjestet Ullevaal, har prisene vært omtrent på nivå med Arsenal-kampen, sier han.