17 år gammel debutant viste seg fram mot Elverum: – Det var helt surrealistisk

Sindre Iversen Skjeie fikk sine første minutter i den mørkeblå drakten da Elverum slo Viking 20–31. Unggutten viste virkelig at han har noe på dette nivået å gjøre.

Følg RA Sporten på

– Det var en helt syk følelse å score, sier Sindre Iversen Skjeie til RA etter å ha fått sin debut for Viking.

17-åringen kunne ikke ha møtt ett tøffere lag i sin første kamp for de mørkeblå. Kun tre uker siden forrige kamp mellom lagene, var det nemlig igjen Elverum som gjestet Stavanger Idrettshall.

Denne gangen i fjerde runde i cupen.

Som ventet ble det tøft for hjemmelaget, og Elverum vant til slutt Viking 20–31. På grunn av skader på flere sentrale spillere, og en syk Kjartan Johansen ble Skjeie kveldens lyspunkt for Viking.

Unggutten kom inn i andre omgang og leverte en strålende debut. Skjeie scoret blant annet tre mål, og viste fram en enorm spenst og hurtighet.

– Å se at ballen gikk i mål var helt surrealistisk, sier 17-åringen om den første av de tre scoringene.

Viking-trener, Scott Harrington, roste unggutten for den gode prestasjonen.

– Vi visste godt hvilke kvaliteter han har, og i kveld var han meget god, sier Harrington til RA.

Slik var kampen

Det var Elverum som åpnet kampen best, til tross for få scoringer.

Takket være en god Simon Ypma i mål, stod det ikke mer en 1–3 etter syv minutter.

Viking-spillerne gjorde mange enkle feil i åpningsminuttene. Flere tekninske feil, og pasninger rett ut av banen.

Som regel får det konsekvenser når du møter lag som er så overlegne.

Dette Elverum-laget, uten en skadet Alexander Blonz, klarte likevel ikke å utnytte hjemmelagets svake start. Ved halvspilt omgang var stillingen kun 2–6.

Utover i omgangen ble det flere scoringer og lagene gikk til pause på stillingen 7–14.

Viste klasse

I andre omgang kom Skjeie inn på banen og viste umiddelbart at han hadde nivået inne.

Han fikk ballen på sin høyreving og scoret sitt første mål i Viking-drakten på flott vis.

Noen minutter senere svevet han lenge i luften og scoret sitt andre mål for kvelden. Til slutt endte han med tre imonerende mål.

I andre omgang leverte hjemmelaget en godkjent omgang – motstander tatt i betraktning. Likevel var de aldri i nærheten av å kunne true Elverum.