Spissparet slo til igjen da Viking inntok tabelltopp

I Even Østensen og Jostein Ekeland har Viking-rekruttene divisjonens to kanskje giftigste spisser, og lørdag var duoen helt avgjørende for at det ble nok en seier for de mørkeblås toerlag.

Med Tommy Høiland bankers på førstelaget har det bare blitt 39 og 23 minutters spilletid i Eliteserien så langt på henholdsvis Even Østensen og Jostein Ekeland. Derimot har duoen til sammen banket inn ti mål for rekruttene så langt denne sesongen.

Begge var igjen med da Viking-rekruttene tok turen til Porsgrunn for å møte Pors, og etter en drøy halvtime fikk Even Østensen muligheten til å gi gjestene ledelsen fra straffemerket. Den tidligere Staal-spissen lot ikke den muligheten gå fra seg, og satte inn sitt femte mål på seks kamper i årets 3. divisjon.

Pors utlignet selv på straffe like etter, men minuttet etter utligningsmålet sendte Kristian Knarvik Viking tilbake i ledelsen. 2-1 var også resultatet til pause.

Furdal spilte én time

Etter hvilen var det Jostein Ekelands tur til å score sitt femte mål for sesongen for rekruttene, da han la på til 3-1 etter 57 minutters spill. Totalt har Østensen og Ekeland nå stått for 36 prosent av andrelagets mål denne sesongen.

Johnny Furdal fortsatte sitt comeback etter skade. Han spilte de planlagte 60 minuttene han var satt opp med, og var med på å lose Thomas Pereiras menn til sin sjette seier av ni mulige så langt i år.

Med flere scorede mål, og en kamp mer spilt, inntok Viking-rekruttene med det tabelltoppen før Fløy søndag gjester Madla på Madlas nye storstue klokken 18.00.

---

• Norsk Tipping-ligaen avd. 3 – kamp 9
  • Pors – Viking 2 1-3 (1-2)
  • Pors stadion, 128 tilskuere
  • Mål: 0-1 Even Østensen (31.), 1-1 Kim Sjøberg Bentsen (38.), 1-2 Kristian Knarvik (39.), 1-3 Jostein Ekeland (57.)
  • Viking (4-3-3): Amund Wichne – Nils Vallotto, Sebastian Sørlie Henriksen ( Jesper Moksnes fra 90.), William Husebø, Henrik Heggheim – Sander Amble Haugen, Johnny Furdal (Jacob Jørgensen fra 60.), Lars Erik Sødal – Kristian Knarvik, Even Østensen (Adrian Amundsen Bergersen fra 71.), Jostein Ekeland (Ivar Øidvin fra 60.)
  • Gule kort: Kjetil Svarteberg, Daniel André Wingereid Lauritzen, Pors. Amund Wichne, Nils Vallotto, Viking 2.
  • Dommer: Mohammad Nabhani (Tollnes BK)