Eirik Tage Johansen spiller denne uken om 12 millioner kroner på europatouren i golf. FOTO: PRIVAT

Spiller om 12 millioner kroner

Golfproff Eirik Tage Johansen (35) får flere muligheter til spill på det øverste nivået i europeisk proffgolf denne sesongen. Denne uken spiller han om en prispott på 12 millioner i Sør-Afrika.

Følg RA Sporten på Facebook!

Stavanger-spilleren er for øyeblikket i Sør-Afrika og Johannesburg for å spille Joburg Open som starter torsdag.

Turneringen har en total premiepott på i overkant av 12 millioner kroner og er noe helt annet enn hva som er normalt på hans vanlige arbeidsplass Challenge Tour.

LES OGSÅ: Johansen med årsbeste

Helt andre muligheter

Det som åpner dører for Johansen er hans gode innsats i årets kvalifiseringsskole. Han sikret seg der ikke fulle spillerettigheter til det øverste proffnivået, men fikk likevel et såkalt kategori 22-medlemskap.

Det vil si at han får muligheten til å spille noen av de mindre turneringer og at han havner på reservelister.

– Jeg har ikke fått sett skikkelig igjennom spilleprogrammet enda, men det snakkes om muligheter for fem til åtte starter denne sesongen med denne kategorien. Vi får se, sier Johansen.

Sesongen, som allerede har startet, vil uansett gi andre muligheter. Stavanger-veteranen har en mye bedre kategori på Challenge Tour og kan spille et fullt program her i tillegg til det han måtte få spille på europatouren.

LES OGSÅ: Nå er han bedre enn både Tage og Tiger

Stort felt

Denne uken har han tatt turen til Johannesburg for å spille om store penger. Turneringen teller på europatouren, men har også med spillerne fra Asia-touren og den sørafrikanske Sunshine Tour.

– Spillet ser noenlunde bra ut og jeg håper å få satt sammen noen gode scorer denne uken – i et stort felt med 240 spillere, sier Johansen.

Han spilte i 2017-sesongen én turnering på europatouren. Da ble han nummer 31 i Italia. Han lå bra til på Challenge Tour før han avsluttet sesongen tidlig for å ta pappapermisjon.