Speilblankt flere steder i Stavanger

Kommunen ber folk være forsiktig om de må ut onsdag.

Kombinasjonen av gårsdagens og nattens plussgrader og dagens minusgrader gjør det ekstremt glatt enkelte steder. Kommunen ber derfor gående, syklister, bilister og andre som ferdes ute, om å være veldig forsiktige. 

Det skriver Stavanger kommune på sine hjemmesider.

– Det kan være ekstremt glatt enkelte steder, så alle som må ut i løpet av dagen må være veldig forsiktige, sier seksjonssjef i Park og vei Trygve Petter Nilsen. 

LES OGSÅ: Kjørte av veien

Alt tilgjengelig mannskap ute 

Kommunen har alt av tilgjengelig mannskap ute, og det jobbes på spreng med salting og strøing. Vintervedlikeholdet er delt inn i tre prioriteter, hvor veier med kollektivtrafikk, hovedsykkelrutene, gangveier og bratte bakker blir prioritert, men Nilsen forteller også at kommunedelene Finnøy og Rennesøy også blir spesielt prioritert. 

– Rapportene sier at det er spesielt vanskelige forhold i de to kommunedelene, så vi har sendt ekstra mannskap ut for å hjelpe til, sier han. 

Gradestokken vil ligge rundt null frem til helgen, og Nilsen oppfordrer derfor innbyggerne om å ta hensyn til is når de er utendørs. 

– Ta hensyn til at det potensielt kan være veldig glatt enkelte steder. Vi jobber så fort vi kan, men vi kan ikke være overalt til enhver tid, avslutter han.