Sparta vant på straffeslag

Oilers og Sparta utkjempet en strålende hockeymatch i DNB Arena lørdag kveld, med god fart og stor underholdning. Lagene ledet på å lede hele veien, og til slutt måtte det straffeslag til for å skille lagene. Der trakk Sparta det lengste strået.

Bilde 1 av 6

Stephan Vigier setter den avgjørende straffen i stolpen, og dermed vinner Sparta på straffeslag.

Henrik Eriksson scorer for Sparta

Lane bommer for Oilers.

Henriksen bommet for Sparta.

Lucia tar Oilers tredje straffe, og han smyger pucken i mål bak Ward på mystisk vis.

Martin Grönberg finter ut Holm, men får en for spiss vinkel og får ikke presset pucken i mål.

Jacob Lagace bommer også for Oilers.

Peter Quenneville tar SPartas første straffe. Han setter den mellom beina på Holm.

Rødne tar straffe 1 for Oilers. Han setter den utenfor.

Sudden Death:

Oilers klarer ikke å finne veien til nettmaskene med en mann mer, og dermed går det til straffeslag i DNB Arena.

Tommy Kristiansen får sin første utvisning for kampen, og må sette seg etter en interference. Dermed får Oilers en ekstra mann på isen, og skal spille fire mot tre det siste minuttet her.

Ny overgang for Oilers, og to nye store muligheter for Lane. Men fortsatt 3-3-. Halvannet minutt igjen.

Lane kommer alene med keeper, men Ward redder. Oilers får 2 mot 1 rett etterpå, men scorer ikke der heller. Bølger frem og tilbake.

Vi er i gang med sudden. Tre mot tre på isen i fem minutter.

3.periode:

Morley kom seg til skudd i sluttsekundene, men det ender 3-3 etter tre perioder. Dermed går det til sudden death her i DNB Arena.

Oilers tar timeout.

Minuttet igjen av tredje periode.

MÅÅÅL. 3-3. Sparta utligner, men dommerne vil sjekke med videoen før de bekrefter. Dylan Zink utlignet for Sparta.

Oilers er fulltallige.

Mario Lucia må sette seg i fryseboksen i to minutter for tripping. Sparta har tatt timeout.

Glimrende spill igjen av David Morley, som finter seg gjennom det som er av Sparta-forsvarere. Kommer til slutt litt nære keeper, som får dekket skuddet.

Morley med en stor sjanse for Oilers. Holder og holder på skuddet, og drar ut den ene Sparta-forsvareren etter den andre. Til slutt går skuddet over, og rett etterpå blir han kjørt rett ned bakfra. Men det er visstnok lov, da Sparta ikke får noen tominutter.

MÅÅÅL. 3-2. Jacob Lagacé. Har med seg Morley ved siden av seg, men velger å gå selv. Og hvorfor ikke, da mannen med gullhjelmen banker inn 3-2.

Quenneville sender avgårde et skudd for Sparta, men Holm redder.

Vigier skyter, men det er bare Lucia som havner i nettet og ikke Vigiers skudd.

Lucia med backhandpasning til Morley, men hans skudd blir reddet av Ward. Oilers har skrudd opp presset litt her nå de siste minuttene.

Fem minutter spilt av den tredje perioden, og Oilers var nære på ved en anledning via kjøkkenveien. Men det ble ingenting ut av det forsøket.

Sparta er fulltallige.

Den tredje perioden er i gang. Oilers starter i overtall.

2.periode:

Der var perioden over, og lagene går igjen likt i perioden. Sparta fikk utligningen sin på slutten av den første perioden, og kom best i gang i midtperioden også. Gjestene brukte et overtall for å koble grepet om kampen, og brukte det neste til å ta ledelsen. Og selvsagt skulle Tommy Kristiansen komme tilbake til DNB Arena og straffe gamle kjente. Men det er ingenting å si på at det står 2-2 etter to perioder, da det har vært en jevnspilt kamp.

Martin Grönberg får to minutter for tripping. Minuttet igjen av perioden.

MÅÅÅL. 2-2. Mario Lucia snapper pucken på midtstreken og kommer alene med Sam Ward. Som Rødne gjorde i første periode leverte også Lucia et finteshow av dimensjoner som gjorde keeper svimmel, før han slapp pucken mellom beina på Sparta-keeperen.

Fem minutter igjen av midtperioden og Burlon skyter. Det skuddet blir stoppet på vei mot mål av Phil Lane, og Sparta går rett i angrep. Martin Grönberg kommer alene med Henrik Holm, men Oilers-keeperen trekker det lengste strået i den duellen.

MÅÅÅÅL. 1-2. Sju sekunder senere tar Sparta ledelsen i overtall og hvem andre en Tommy Kristiansen er det som er fremme foran mål og får pucken i nettet.

Ny utvisning, denne gang er det Stephan Vigier som får den. Får den for holding.

Lagacé mister kontrollen på pucken, og får dømt en tominutter for tripping mot seg. Til kraftige pipekonserter fra publikum og store protester fra han selv.

Lagacé finner Forsberg, men kapteinen må se sitt skudd bli reddet av en god beinparade fra Sparta-keeper Sam Ward.

Mario Lucia viser frem sine kunster med kølle og puck, men pasningen blir akkurat litt for lang.

Til tross for et massivt Sparta-press, rir Oilers av undertallet.

I stedet er det Stephan Vigier som måtte sette seg, da han fikk to minutter for hooking.

Oilers startet perioden i overtall, men fikk ikke uttelling denne gangen heller.

Midtperioden er i gang.

1.periode:

Der er perioden over, og det er 1-1 i det lagene går i garderoben. Det har vært en fartsfyllt og underholdende periode, der Oilers har vært det førende laget. Hjemmelaget har hatt de fleste sjansene, og skapt mer enn de gjorde i første perioden i forrige kamp. Denne gang er ikke effektiviteten like bra, og helt mot slutten fikk Sparta en noe heldig utligning som gjør at lagene er like langt.

40 sekunder før pause kommer Mario Lucia alene med keeper, noe som ender med tominutter for Sparta på grunn av Magnus Nilsens slashing på Lucia.

MÅÅÅL. 1-1. Sparta utligner. Bortelaget angriper, og Oilers klarer ikke å få pucken ut av egen sone. Etter mye klabb og babb foran mål er det til slutt Scott Allen som klarer å snike pucken i mål bak Henrik Holm. Tid: 17.23.

15 minutter spilt. På dette tidspunktet i forrige kamp ledet Oilers 5-0, men paradoksalt npk har Oilers hatt langt flere skudd og sjanser i denne kampen.

Gode skudd fra Lagacé og Burlon til tross, Oilers klarer ikke å utnytte overtallet til å doble ledelsen. Sparta er nå fulltallige igjen.

50 sekunder ut i overtallet slår Kristian Østby følge med sin lagkamerat, da han får to minutter for farefullt spill med høy kølle. 5-3 for Oilers nå.

Sekunder etter at Oilers blir fulltallige, er det Spartas Herman Kopperud som får to minutters utvisning for hooking.

MÅÅÅL. 1-0. For et mål av Oilers. Pucken lempes frem til Simen Talge som finner Lars Christian Rødne alene foran mål. Han drar et finteshow ut av en annen verden og sender Sparta-keeperen langt ut i pølseboden før han setter pucken i det tomme buret. Nydelig variant av unge Rødne der etter åtte minutter.

Fartsfyllt start her i DNB Arena, men ingen av lagene har kommet til de riktig store sjansene så langt.

Der er kampen i gang.

Før kampen:

Fra 17. november til 1. desember 2016 slo Oilers i tur og orden Frisk, Sparta, Vålerenga, Manglerud Star, Lillehammer og Stjernen. Det er også foreløpig siste gang Oilers har vunnet seks strake kamper, men med seier over Tommy Kristiansens Sparta kan den rekken tangeres.

Todd Bjorkstrands menn står nå med strake seiere over Stjernen, Ringerike, Lillehammer, Vålerenga og Frisk Asker, og i årets første møte med Sparta i Sarpsborg vant Oilers 5-4.

I forrige kamp mot Frisk ledet Oilers hele 5-0 etter 15 minutters spill, før de slakket av og til slutt vant 6-3. Det var Brandon Burlons første kamp tilbake etter suspensjon, og med Jørgen Kvål som har forlenget lånet er han også klar for spill. Det betyr at Even Myreng, Jonas Djupvik Løvlie, Magnus Hoff og Tine Klofutar fortsatt er de som mangler for Oilers som før kveldens kamp deler tabelltoppen med Storhamar.