Susanne Andersen jubler etter målgang i Herning. Foto: Norges Cykleforbund

Sølvmedalje til Andersen i sykkel-EM

Susanne Andersen vant spurten i hovedfeltet og sikret seg sølvmedaljen på dagens fellestart i U23-klassen. Danske Pernille Mathiesen kjørte alene over mål, syv sekunder foran Andersen og hovedfeltet.

Følg RA Sporten på Facebook!

De første rundene av fellesstarten til nyvinningen kvinner U23 forløp i relativt bedagelig tempo, noe som passet Stavanger-syklist Susanne Andersen og det norske laget ypperlig da Andersen er en meget god spurter.

Rundt fem mil fra mål satte det nederlandske laget opp tempoet i sidevinden, og kombinert med regnet som kom skiftet løpet totalt karakter. Bedre ble det heller ikke da en unggutt på trialsykkel forvillet seg ut i løypen og felte flere av syklistene med to runder igjen til mål.

Et stykke ut på den siste runden støtet det danske hjemmehåpet Pernille Mathiesen inn fra en utbrytergruppe som var i ferd med å bli tatt igjen av hovedfeltet. Den danske jenta brukte tempoferdighetene sine inn til mål, og holdt unna for å sikre gullet på hjemmebane.

Susanne Andersen vant spurten i hovedfeltet ganske så suverent og tok sølvet. Det er en plassering opp fra bronsen hun tok på juniorenes fellesstart under Doha-VM i fjor.

LES OGSÅ: Andersen har medaljeambisjoner