Sølv til Jakob Ingebrigtsen på 1500 meteren

Ingen andre enn afrikanere hadde vunnet 1500 meter i U20-VM gjennom tidene, og selv om Jakob Ingebrigtsen presset kenyanerne hardt på oppløpet ble det nok en afrikansk seier.

Følg RA Sporten på Facebook!

Jakob Ingebrigtsen tok seg greit til finale på 1500 meteren under tirsdagens forsøksheat, og da lekte han litt med konkurrentene på oppløpet.

Kenyanske Justus Soget gikk i tet fra start, med Jakob Ingebrigtsen langt bak de første 400 meterne.

Det gikk ikke videre raskt på de første 800 meterne, som ble passert på 2.05. Like etter 800 meter begynte Jakob Ingebrigtsen å røre på seg, og bevege seg oppover.

Etter 1100 meter begynte det virkelig å gå raskere, og Ingebrigtsen satte på farten. Han ble presset av de kenyanske og etiopiske løperne.

Ingebrigtsen presset på i oppløpet, og ledet et stykke ut på oppløpet. Side med side av to kenyanere gikk han i ledelsen med 50 meter igjen, men helt på slutten klarte George Manangoi å snike seg foran Sandnes-utøveren som tok sølvet.

Manangoi vant på 3.41,71, mens Ingebrigtsen tok sølvet på 3.41,89. Selv om 18-åringen bare var 18 hundredeler bak gullet, tok han den første europeiske medaljen på distansen siden år 2000.

Det er også første gang at en nordmann er på pallen i en ren løpsøvelse i junior-VM. Tidligere er det blitt tre norske medaljer på korthekken.

Ingebrigtsen løper finale på 5000 meter søndag ettermiddag.