Sola vant toppduellen mot Aker

Sola har vunnet alle kampene denne sesongen, men fikk virkelig testet seg i bortemøtet mot tabelltoer Aker i hovedstaden søndag.

Ti strake seire har det blitt for Sola så langt i serien denne sesongen, men 2019 kunne ikke startet med en tøffere motstander da serietoer Aker håndball ventet på motsatt banehalvdel.

Kristina Novak og Malin Holta scoret kampens to første mål, men det var også nesten den eneste gangen Sola ledet gjennom den første omgangen i Njårdhallen i Oslo.

For det meste av omgangen var det nemlig hjemmelaget Aker som førte, og vertene lå stort sett ett mål eller to foran Sola det siste kvarteret inn mot pause der stillingen var 17-16.

Presset til siste slutt

Sola startet imidlertid andre omgang sterkt, og brukte de første fem minuttene på å selv ta en tomålsledelse. På samme måte som Aker hadde det i den første omgangen, var det Sola som hadde en skjør ledelse gjennom store deler av andre omgang.

Men anført av Marielle Martinsen og Caroline Helgesen klarte Aker å hente igjen Solas ledelse med ti minutter igjen å spille. To kjappe mål gjorde likevel sitt til at Sola ledet med to mål med fem minutter igjen å spille, og da tok Aker timeout.

Den fikk vertene fint lite ut av, da hjemmelaget bare klarte å score ett mål de siste ti minuttene av kampen. Da blir det vanskelig å slå et lag som Sola, og de gulkledde brukte sin erfaring og rutine til å dra i land en 31-28-seier til slutt.

Malin Holta ble toppscorer for Sola med åtte mål, i det som var Solas ellevte strake seier i ligaen.