Sola vant med 26 (!) mål i serieåpningen

Det ble grei skuring for Sola i årets første seriekamp hjemme i Åsenhallen. Det gulkledde hjemmelaget fosset fra Stabæk fra start, og ga seg ikke før det sto 39-13 på lystavlen.

Bilde 1 av 5
Anført av Camilla Herrem, Tonje Nøstvold, Malin Holta, Line Ellertsen og hele stjernegalleriet ble det en enkel affære for Sola og dra hjem seieren i årets første seriekamp.

Sola var rett og slett klart best i alle spillets faser, og med hjelp av en god Kimberley Bleivik i målet kunne Sola gjøre som de ville i Åsenhallen onsdag. Stabæk hang med til det var 2-2 etter fire minutters spill, og etter det var det aldri snakk om hvor seieren skulle gå, men heller hvor mye seieren skulle bli på.

Tonje Nøstvold hadde alt rom i hele verden på sin kantposisjon, da Stabæk-spillerne var livredde for Solas venstreside med Malin Holta og Camilla Herrem. Med litt bedre pasningsspill og valg i de avgjørende øyeblikkene kunne Nøstvold alene omtrent scoret like mange mål som draktnummeret hennes, 44.
Til pause var stillingen 19-8, og det største spenningsmomentet i andre omgang var hvorvidt Sola klarte å holde det under ti innslupne mål eller ikke. Det holdt i omlag 45 minutter, da Stabæk bare scoret ett eneste mål det første kvarteret av andre omgang.
Sola viste frem mye godt spill, og var overlegne i forsvar mot et veldig ungt Stabæk-lag. Oppgaven ble til slutt veldig enkel, og divisjonsforskjellen var tydelig, selv om Stabæk rykket ned sammen med Sola forrige sesong.
Camilla Herrem scoret sju, Malin Holta bidro med seks og det samme gjorde Line Ellertsen. Solas toppscorer Tonje Nøstvold satte inn ti, inkludert tre fra straffemerket. Dermed endte det til slutt med utklassingsseier 39-13.