Sola ute etter å ha rystet Vipers

Det blir ingen NM-finale i håndball på Camilla Herrem og Sola. Laget tapte onsdag kveld hjemme i Åsenhallen for storfavorittene Vipers.

Tittelforsvareren Vipers slo Sola 31-26 og tok seg til finalen. Der møter de Storhamar som tok seg til sin første NM-finale da Fredrikstad ble slått 29-21 onsdag.

Sola hadde slått ut eliteserielagene Larvik og Oppsal på sin vei til semifinale. Det ville være en enda større sensasjon hvis Camilla Herrem og hennes venninner også skulle klå serieleder og regjerende NM-vinner Vipers.

Herrem ble tirsdag ikke funnet god nok for EM, mens Vipers hadde hele seks EM-klare spillere i sin tropp, med Linn Jørum Sulland som anfører.

Sola yppet seg før pause

Hjemmelaget yppet seg innledningsvis, men Vipers greide å tilrive seg en knapp 16-15-ledelse ved pause.

– Vi må flytte beina bedre. Vi ble for stillestående, sa Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad.

Etter sidebytte hadde Vipers-jentene fått fart på beina og gikk fra 16-15 til 19-15. Laget så seg aldri tilbake og dro fra 1.-divisjonslaget på vei mot en trygg seier.

Herrem stoppet på fem mål, mens Sunniva Næs Andersen scoret åtte mål for et jevnt besatt Vipers-lag.

Det var hele 1125 tilskuere i Åsenhallen. Line Ellertsen laget seks mål for Sola og ble toppscorer foran Herrem.

Kort prosess

Storhamar og Heidi Løke gjorde kort prosess med Fredrikstads planer om en tur til Oslo Spektrum og NM-finalen i romjulen. Før det var spilt 20 minutter ledet Hamar-laget 11-3, og fram til pause ga ikke Arne Senstads mannskap seg før det sto 17-6.

I annen omgang slapp aldri gjestene inn i kampen, og det ble til slutt en komfortabel åttemålsseier til Storhamar.

Løke traff på sju av ni skuddforsøk i første omgang. I den mer jevnspilte annenomgangen scoret hun bare ett på ytterligere fire forsøk. Hos Fredrikstad stoppet Andrea Rønning på seks mål.

Det er første gang Storhamar har tatt seg til en NM-finale i håndball. Vipers Kristiansand er i sin tredje finale.

NB! I herrenes 1. divisjon slo Sandnes Lillestrømm med 30-17 på bortebane onsdag kveld. Med det inntok de andreplassen på tabellen.

(©NTB)