Sola til semifinale i cupen

Etter en heller jevnspilt første omgang i Åsenhallen, tok Soladamene kontroll på andre omgang mot Oppsal og kvalifiserte seg greit til en semifinale i cupen onsdag.

Sola har startet sitt opphold i 1.divisjon på best mulig måte, og har så langt i årets sesong ikke avgitt poeng. Laget slo sågar Larvik i forrige runde av cupen, og ble med det belønnet med en kvartfinale hjemme i Åsenhallen mot Oppsal onsdag.

Sola fikk en knallstart på kampen, og ledet 8-3 allerede etter ti minutters spill. Vertene ledet gjennom hele omgangen, men eliteserielaget Oppsal kjempet seg tilbake i kampen. Sakte, men sikkert hentet de igjen Solas ledelse, og til pause hadde Solas ledelse krympet inn til ett mål på stillingen 14-13.

Solas avansement var imidlertid ikke truet de siste 30 minuttene, da Camilla Herrem og Malin Holta blant annet banket inn mål etter mål. Sola hadde gjenopprettet sin femmålsledelse etter 12 minutters spill av omgangen, og etter det så de gulkledde seg aldri tilbake.

17-8 ble resultatet i den andre omgangen, slik at Sola til slutt kunne innkassere en sterk 31-21-seier i kvartfinalen mot Oppsal. Malin Holta og Camilla Herrem ble toppscorere med seks mål hver.