Kristiane Knutsen og Sola tapte NM-finalen i Oslo fredag til tross for en vanvittig opphenting i andre omgang. FOTO: FREDRIK HAGEN, NTB scanpix

Sola tapte finaledrama

Kristiane Knutsen og Solas J20-lag tapte fredag cupfinalen 23-21 mot Oppsal – etter det som ble et skikkelig finaledrama og langt på vei avgjort av en klar dommerfeil.

Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook!

Laget, som er et samarbeid mellom Sola, Hinna og Staal, lå under med 16-11 til pause i Oslo Spektrum og løpet virket kjørt.

Slik ble det likevel ikke. En voldsom sluttspurt gjorde at Sola kom seg opp på 21-21 med tre miutter igjen etter scoring av Line Ellertsen.

LES OGSÅ: Mener det blir den største dagen i klubbens historie

Knutsen misbrukte sjansen

Jentene til Knut Ove Joa og Espen Særvoll hadde muligheten til å gå opp i ledelsen med 1.30 igjen av kampen. Dessverre misset Kristiane Knutsen.

Det utnyttet Oppssal og scoret i påfølgende angrep. De fastsatte så sluttresultatet til 23-21 med få sekunder igen.

LES OGSÅ: Sola-jentene til NM-finale

Joa raste mot dommerfeil

Knut Ove Joa var etter kampen tydelig misfornøyd med dommerne. Det virket han også å ha all mulig grunn til. Spesielt etter at Vilde Nord ble avblåst for en uforståelig angrepsfeil med fire minutter igjen - i en situasjon de fleste ventet minst en tominutter for Oppsal. Det kunne åpenbart ha vippet kampen Solas vei.

– Et rent overfall! Soleklart rødt kort. Det er der kampen vipper deres vei. Det er utilgivelig å tabbe seg slik ut i en finale, sier en oppgitt Knut Ove Joa til RA.

Han erkjenner at følelsen i etterkant bare er bitter slik det endte og han slet med å finne ut hva han skulle si i garderoben etterpå.

– Når det er sagt var Oppsal klart best før pause. Så skal jentene ha masse ros for opphentingen i andre omgang. Dessverre bommet vi for mye i denne finalen. Nesten 20 hundreprosentsjanser ble misbrukt.

Han mener nervene tok overhånd hos Sola før pause.

– Det var en mental greie. Etter pause kjørte vi totalt over dem. Spesielt i forsvar. Nå får vi bare satse alt på gull neste år.

Kampfakta:
Håndball, cupfinale J20
Oppsal-Sola 23-21 (16-11)
Oslo Spektrum, 745 tilskuere
Sola: Kristoffersen, Reianes - Handeland, Hoven, Wiik, Nord 2, Svarstad 2, Ellertsen 8, Bjelland, Bore Neverdahl 1, Bru, Perry, Frøland, Knutsen 8, Osland.
Toppscorer Oppsal: Halvorsen 6
Dommere: Petter Eia Lien og Simen Jansen Blokkhus
Utvisninger: Oppsal 1x2 min. Sola 3x2 min.