Handball

Sola tapte åpningskampen

Etter det ubeseirede året i 1. divisjon kom Solas håndballjenter fort ned på jorden igjen i serieåpningen borte mot Storhamar søndag.

Sola spilte sin første kamp tilbake i det gjeveste selskapet søndag, og motstander i sesongåpning var ingen ringere enn topplaget Storhamar som i realiteten løp Sola-spillerne i senk i løpet av den første omgangen.

Sola tok imidlertid ledelsen i kampens første angrep, men det var også eneste gang gjestene fra Åsenhallen ledet. Storhamar tok raskt kommandoen, og ga Sola-spillerne en aldri så liten bakoversveis de første 30 minuttene.

Etter målet i det første angrepet, scoret Sola nemlig bare seks ytterligere ganger på de neste 29 minuttene, noe som gjorde at Storhamar ledet med 16-7 til pause.

Den andre omgangen var langt jevnere enn den første, og det var tydelig at Sola-trener Scott Harrington og gjestene hadde fått summet seg litt i pausen. Om det var Storhamars heller komfortable ledelse, eller det at Sola hevet seg de siste 30 minuttene som gjorde utslaget vites ikke, men Sola vant faktisk den andre omgangen 15-14.

Det hjelper lite når du ikke er på perrongen fra start, noe som gjorde sitt til at det ble 30-22-tap i seriepremieren for Sola. Hjemvendte Malin Holta ble gjestene toppscorer med ni mål.

---

• Eliteserien kvinner, 1. runde
  • Storhamar – Sola 30–22 (16–7)
  • Boligpartner Arena, Hamar
  • Sola: Kimberly Megan Ewanovich, Sofie Svarrer Hansen – Oda Aasheim, Malin Holta 9, Mina Mjærum 1, Martine Wolff 5, Frøydis Seierstad Wiik, Alicja Lucyna Zacharska 1, Mette Brandt Nielsen, Kristina Sirum Novak 2, Martha Barka, Hege Holgersen Danielsen, Camilla Herrem 4.
  • Toppscorere Storhamar: Emilie Hovden og Mia Svele (6)
  • Utvisninger: Storhamar 0x 2min. Sola 1x 2min.
  • Dommere: Ismet Kvakic og Tommy Eriksen