Sola mister to poeng etter Haldens konkurs. Trener Knut Ove Joa stresser ikke. FOTO: ESPEN IVERSEN

Sola mister to poeng

På grunn av Haldens konkurs mister Knut Ove Joa og Sola poengene de tok mot laget like etter julepausen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Tirsdag ble det kjent at laget som lå nest sist valgte å gå til skifteretten. Torsdag besluttet Norges Håndballforbund at alle resultatene til Jan Thomas Lauritzens mannskap skal strykes.

Det betyr at Sola mister to poeng – uten at det får så store konsekvenser ettersom flere andre gjør det samme.

– Vi hadde et møte hvor vi diskuterte dette tirsdag. I praksis får det ikke så mye å si for oss. Vi ble enige om å konsentrere oss om å fortsette de gode prestasjonene fra den siste tiden, sier treneren til RA.

Lengre til ned til kvalikplass

Konsekvensen av Haldens konkurs for Sola er at Oppsal kommer opp på ni poeng sammen med Sola på den nye tabellen. Samtidig er det nå fire poeng ned til kvalifiseringsplass for Sola mot tre på den gamle tabellen.

Joa kan slå fast at Sola beholder 7.-plassen. I så måte betyr dette lite.

– Men det er trist med tanke for spillerne til Halden og ikke bra for håndballens renommé. Mest av alt er det trist, sier Joa til RA.

– Men er det ikke slik at den enes død er den andres brød? Er det noen Halden-spillere du ønsker deg til neste år?

– Den beste spilleren deres er nok Anette Lene Hansen. Vi satte frimerke på henne sist. Samtidig er vi ekstremt godt dekket i posisjonen hvor vi blant annet har Tonje Nøstvold. Vi får se om noen av de andre kan bli aktuelle.

Viktig kamp

Joa tenker mer på den svært viktige kampen borte mot Gjerpen til helgen. Lagene er de to som har vist best form på nedre halvdel av tabellen etter jul.

– Vi vant med fem sist, men de er i form. Vi har hatt ganske like resultater etter jul. Sist slo vi dem med fem mål. Å holde dem bak oss på innbyrdes oppgjør er også et viktig moment.

Sola er for øvrig i prosessen med å spikre troppen til neste år. Viktige Tonje Nøstvold og Silje Stangeland har alt forlenget. Nå håper han at nykommer Line Ellertsen gjør det samme. Hun har tilført Sola en ny dimensjon. Det er et sterkt ønske at hun blir. En mot en er hun rå og har egenskaper vi har manglet.

Klubben er også i dialog med flere andre.

– Vi har mange på utgående avtaler, men praten er god med alle. Jeg tror vi har en god mulighet til å bygge noe. Det er ikke så langt opp.