Arturo Cleveland og Sola kan få en tøff høstsesong. I løpet av sommeren kan laget ha mistet så mange som 26 spillere siden nedrykket i fjor. Denne sommeren er det 8–10 ut, og foreløpig bare to nye inn. Foto: Pål Karstensen

Sola mister flest spillere i lokalfotballen

16 mann forlot Sola og trener Arturo Cleveland før årets sesong. I løpet av sommeren mister han 8–10 spillere til, og innrømmer at han er spent før serien starter opp igjen over helgen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sola er også den best plasserte klubben i 3. divisjon med 4. plass. Det til tross for at klubben mistet 16 spillere etter nedrykket i fjor.

– Vi har mistet eller kan komme til å miste så mange som åtte til ti spillere. Får vi ikke erstattet de kan det bli en tung høst, men andre spillere kan også komme til å slå til. Jeg er egentlig mer spent på høsten enn usikker, sier Sola-trener Arturo Cleveland til RA.

Dette er spillerne Sola mister og som de må klare seg uten i løpet av høsten: Mathias Paulsen (Fana), Magnus Christensen, Ådne Vevatne, Andreas Rosnes, Markus Alsaker Rogde, Alexander Holta Hartvigsen, Arne Ravndal (Vidar) og Martin Hestvik.

– Det er mange spillere, men vi har også fått inn to nye spillere i Markus Svela (Urædd/Austrått) og Ulrik Lund, bekrefter Cleveland.

LES OGSÅ: Sola så rødt og tapte

Sikter mot topp fem og NM

Sola og de andre lokale lagene i divisjonen er i gang med treninger før serien starter opp igjen i neste uke. Sola starter mot Start sine rekrutter – i toppkamp på mandag.

– Det er like godt å hoppe i det først som sist. Vi har ikke spilt mot Start, men ser jo at de ligger i toppen av tabellen. Utover høsten blir det spennende med mange lag, men vi er mest opptatt av egne prestasjon. En plass blant de fem beste er det vi håper. Da gir det oss en plass rett inn i NM. Det skal vi jobbe godt for å klare, sier Cleveland.

I de andre klubbene er det mindre endringer. På Storhaug har man lett etter en keeper for å erstatte Deniss Korneiciks som gikk til Bryne. Da ser man i andre klubber, som hos Madla som spiller i samme pulje.

– Vi har hatt Gramos Gashi på trening her hos oss, og i tillegg ser vi på muligheten for å kanskje knytte til oss en spiss, sier daglig leder Øyvind Jacobsen i Brodd som torsdag ettermiddag kunne bekrefte at Gashi blir Brodds nye førstekeeper.

LES OGSÅ: Sola banket Lura

Blir et rotterace

Han mener det kan bli et rotterace på høsten, i en meget jevn liga.

– For vår del har vi slitt og vært preget av mye skader den første delen av sesongen. Trener Kristian Sørli har hatt utfordringer med å komponere lag til kampene

– Hva er målet for høstsesongen?

– Det er alltid å gjøre det best mulig. Vi ønsker å gjøre det så bra at vi blir blant de fire beste lagene. Det er jevnt og mange lag som vil det. Nedover er det også jevnt og når det er fire lag som rykker ned, da kan det fort bli fire lokale lag hvis vi ser på tabellen nå. Der skal ikke vi være, men vi går alle en spennende og forhåpentligvis kjekk høst i møte, sier han.

LES OGSÅ: Brodd vant på Jørpeland

Madla henter opp juniorkeeper

På Madla er man stort sett fornøyd med tilstanden. Klubben mister Lars Sund til studier i utlandet, og da Gramos Gashi.

– Vi har vært så heldige å ha et luksusproblem med to gode keepere, og visste at det ville bli en utfordring å beholde begge. Vi vet at Brodd har vært ute etter begge, så det var ikke helt overraskende at vi mistet Gramos, sier Madla-trener Steffen Lyse til RA.

Klubben vil nå satse på Lars Sveingard, og mest sannsynlig hente opp en juniorkeeper.

– Vi har tatt kontakt med en og håper at han kan bli med oss på trening. Det beste ville vært å få inn en junior som vi kan utvikle, men vi har også en keepertrener som kan steppe inn, sier Lyse.

Spillende trener Lasse Ihle sier de skal gjøre sitt for å havne på øvre halvdel av tabellen.

– For egen del satte vi en tøff målsetting om å bli blant de fem beste. Klarer vi det skal vi være meget godt fornøyde. Det er imidlertid mange kamper og en lang høst igjen, sier Ihle.

LES OGSÅ: Madla tapte mot favorittene

Lura vil oppover

På Lura må de etter hvert klare seg uten Sander Bjørnå. Den tidligere Vidar, Bryne, Sandnes Ulf og Viking-spilleren står oppført med tolv kamper og fire mål denne sesongen. Han spiller fem kamper før han forlater porten på Lura stadion.

– Rent bortsett fra det så beholder vi resten av spillerne, sier trener Øystein Elvestad.

Laget startet sesongen grusomt med fire tap, men så tok det seg opp.

– Vi visste det ville bli tøft. Husk at mye har skjedd fort i klubben de siste årene. På den positive kontoen skal vi inn mot høstens kamper ta med oss at vi ikke har tapt på de siste fem seriekampene. I tillegg fikk vi en nyttig og god gjennomkjøring mot Sandnes Ulf tidligere i uken. Selv om det ble juling med 0–6 tar vi med oss godt med erfaring inn i en tøff høst, sier Elvestad.

For rekruttlagene i Sandnes Ulf og Viking meldes det om mindre endringer, men her er begge A-lag i ferd med å fylle på med nye spillere. Jon Petter Stangeland og Eirik Larsson er blant spillerne som har spilt mye for rekruttlaget til Sandnes Ulf så langt denne sesongen, men begge slutter nå for å studere.

LES OGSÅ: Lett match for Sandnes Ulf mot Lura