Knut Ove Joa måtte se at jentene hans fikk det tøft hjemme mot Våg Vipers i en kamp som endte med tap. Her fra en tidligere kamp i Åsenhallen. Foto: Pål Karstensen

Sola-jentene tilbake på jorden etter Vipers-tap

Sola tok en meget imponerende seier bort mot Tertnes i forrige kamp, men fikk det tøft i hjemmemøtet med medaljejagende Vipers fra Kristiansand. Til slutt ble det 35–22 i favør bortelaget i Åsenhallen.

Følg RA Sporten på Facebook!

2017 har så langt vært et godt år for Sola, som gjorde en meget god figur mot Larvik før laget skaffet seg et lite pusterom til nedrykksstriden med den sterke borteseieren over Tertnes sist. Stortalentet Line Ellertsen har også skrevet under for de gulkledde, men var ikke klar til søndagens kamp mot Vipers fra Kristiansand.

De medaljejagende gjestene scoret kampens første mål, og gikk raskt opp i en oppskriftsmessig ledelse. Sola holdt følge de første fem–seks minuttene, men stolpeskudd og flere tekniske feil gjorde at bortelaget gikk fra 3–3 til en 9–3 ledelse. Da tok Sola-trener Knut Ove Joa timeout, uten den helt store effekten. Vipers dro ifra litt i rykk og napp utover i den første omgangen og gikk til pause med forholdsvis komfortabel 19–11-ledelse.

LES OGSÅ: Sola med knallsterk borteseier over Tertnes

Sola har som vane å prestere bedre i den andre omgangen enn den første, og det gjorde de også mot Vipers. Laget opprettholdt distansen opp til bortelaget de første 20 minuttene av den andre omgangen, før det røynet litt på de siste ti minuttene av kampen. Til slutt endte det med 35–22-seier til Vipers, og 16–11-seier i den andre omgangen.

Tonje Nøstvold ble Solas toppscorer med ti mål, mens Vipers Kari Brattset scoret ni mål for bortelaget. Søndagens tap betyr at Sola blir værende på åttendeplass med syv poeng på de første 12 kampene, og med tre poeng ned til Halden på første nedrykksplass. I Marikollhallen slo Stabæk hjemmelaget Rælingen komfortabelt 32–23, og tok seg opp på syv poeng de og.

LES OGSÅ: Sola hadde Larvik på gaffelen