Aktivitetsleder Jane Byberg og turleder Geir Sæbø i Stavanger Turistforening oppfordrer menn i alderen 40 pluss om å melde seg på turen «Fjellflørt for voksne». Så langt har responsen på turopplegget vært enorm blant single kvinner, mens mangelen på menn er stor. Her er de for øvrig avbildet med turistforeningens flørtelue, der grønn betyr singel og rød opptatt. Foto: Thor Erik Waage

Søker single menn

Single menn søkes til fjellturen «Fjellflørt for voksne» i regi av Turistforeningen. Mens påmeldingen er stengt for kvinner grunnet stor pågang, er det stor manko på menn.

Det ønsker aktivitetsleder Jane Byberg og turleder Geir Sæbø i Stavanger turistforening å gjøre noe med.

Nå etterlyser de single menn i alderen 40 pluss som er klar for en fjelltur av det sosiale slaget.

– Det er sosialt, og det ute i naturen i friluft. I verste fall blir det «bare» en fin tur i flott vestlandsnatur, sier aktivitetsleder Byberg til RA.

Flere menn

Eneste mann som foreløpig er klar for tur, er turleder Geir Sæbø. Han skulle gjerne hatt med seg flere menn på tur. 

– Dette er først og fremst en flott anledning til å treffe folk i en annen setting enn i halvmørket på en pub en sen kveld på byen. En annen ting er at her er en ansikt til ansikt med dem en prater med. En snakker ikke via skjerm og tastatur, sier Geir Sæbø.

– Mange alternativer i dag

Turistforening-duoen er litt usikre på hvorfor fordelingen av påmeldte er såpass skeiv.

I dag finnes utallige alternativer både på nett og andre steder for dem som er single og søker samvær.

– Å være singel er ikke noe man skjems av lenger. Det er nok på mange måter både mer vanlig og mer akseptert enn det kanskje var før i tiden, tror Byberg.

– Høyere terskel for menn

Geir Sæbø tror det har mer med at menn er litt engstelige for å prøve nye ting.

– Jeg tror terskelen for at menn skal melde seg på noe slikt er mye høyere. Kvinner er nok flinkere til bevege seg ut av komfortsonen, sier Sæbø.
Det er i utgangspunktet plass til 16 deltakere på turen pluss turledere, som det blir to eller tre av. Foreløpig er altså påmeldingen stoppet for å holde av plasser til menn. 

«Supersosialt»

Selve turen går av stabelen 30. september til 2. oktober, og destinasjonen er Nilsebuvatnet. Det legges opp til dagsturer på 3–5 kilometer, så deltakerne bør helst har vært ute på tur før.

Ifølge turistforeningens nettsider legges det opp til en «supersosial tur. Og om du ikke får napp hos turfølget, så garanterer vi deg napp hos den smellfeite og knallrøde ørreten i Nilsebuvatnet», lokker arrangøren. 

Avlyser ikke 

Om selve turnivået sier Geir Sæbø følgende:

– Det er ingen nybegynnertur, men er heller ikke bare for viderekomne, sier Sæbø, som legger til at turen kommer til å gå av stabelen selv om han skulle ende opp med å bli eneste hane i hønsegjengen.

– Påmeldingen er åpen til tett på avreise, og vi avlyser ikke. Selv om ingen menn skulle melde seg på, sier han.