Sogndals første tap siden april

Sogndal gikk på sitt første serietap siden slutten av april da Viking ble for sterke og vant 2–1.

Björn Daníel Sverrisson dro til like før pause, og Mathias Dyngeland i Sogndal-målet kunne ikke gjøre noe med islendingens fjerde mål for sesongen.

Sogndals keeper klarte heller ikke å stoppe Samuel Adegbenro etter 80 minutter. Mahatma Otoo reduserte for hjemmelaget like før slutt, men hjemmelagets rekke med kamper uten tap ble brutt. Sogndal hadde ikke tapt en seriekamp siden Brann tok poengene i den 7. serierunden i april.

– Vi var for dårlige i første omgang. Vi hevet oss etter pause, men det hjalp ikke. Det er første kampen på lenge vi ikke får ting til å stemme, sa Sogndals Ole Amund Sveen til TV 2 etter kampen.

Kjell Jonevrets menn vant på sin side for første gang på over en måned.

– Det føles bra. Det var en tøff kamp, men vi klarte det. Jeg førte ballen og hadde bra kontroll, så da måtte jeg bare prøve meg. Det var godt, sa Vikings siste målscorer til kanalen.

Gode redninger

Viking var best i første omgang på Fosshaugane. Adegbenro var nær ved å sende bortelaget i ledelsen etter et kvarter, men Dyngeland vartet opp med en feberredning og slo spissens heading i tverrliggeren og ut.

Abdi Ibrahim fikk en gratissjanse av Taijo Teniste i Sogndal-forsvaret, men Viking-spilleren klinket ballen over.

Ibrahim prøvde seg også to ganger til før det var gått 35 minutter, men Dyngeland reddet begge skuddene.

Langskudd

Sogndal-keeperen klarte imidlertid ikke gjøre noe med skuddet til Björn Daníel Sverrisson etter 39 minutter. Islendingen banket til fra drøye 30 meter og ballen dalte ned i Dyngelands venstre hjørne til 1–0 til de mørkeblå.

Hjemmelagets keeper spilte en god kamp og viste seg fram rett etter pause også da han reddet Mathias Bringakers forsøk fra kort hold.

Sogndals innbytter Kristian Fardal Opseth var nær utligning på et frispark, men skuddet gikk over.

Det gjorde ikke skuddet til Adegbenro etter 79 minutter. Vikings nummer syv skrudde ballen tilbake i nærmeste hjørne fra kanten av 16-meteren til 2–0.

Mahatma Otoo reduserte mot slutten, men det ble bare et trøstemål.