Josh Soares mener VIF er kjepphøye, og sier at det er flere av spillerne som prøver å komme under huden på ham. Her i diskusjon med Brian Ihnacak fra en tidligere sesong. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Soares om VIF: – Jeg har ingen respekt for «divere»

Josh Soares innrømmer gjerne at han ikke liker flere av VIF-spillerne. De er feige og kjepphøye, mener Oilers-stjernen.

– De prøver å komme under huden på meg, men det klarer de ikke, forteller Josh Soares.

Canadieren er fortsatt opprørt over det som skjedde forrige gang Oilers møtte Vålerenga i Jordal Amfi den 22. november. Soares fikk matchstraff da dommerne mente han albuetaklet Morten Ask.

– Jeg ble kastet ut av kampen. Ask var ute nærmest på neste bytte. At ikke VIF førte saken videre, og at jeg ikke ble utestengt, viser bare at jeg ikke var i nærheten av Ask, sier Soares til RA.

Lørdag møtes de igjen, Soares og Ask. I den siste Oilers-kampen i Jordal Amfi.

Oilers-stjernen, som både kan score, passe og spille fysisk er ikke redd for å si hva han mener om enkelte VIF-spillere.

– Ja, det er noen av dem jeg ikke liker, sier Soares og ler.

– Jeg spiller rent

– Min spillestil er tøff. Jeg takler hardt, men jeg spiller rent – og jeg er ikke ute etter å skade noen. Når motstandere driver med «diving» og kaster seg, så er de feige. Jeg har ikke respekt for slike som spiller på den måten, sier Soares og peker på Ask.

– Han kaster seg på isen hele tiden, og det irriterer meg at jeg og andre på laget blir straffet – i verste fall med flere kampers karantene. Det skjer ikke bare med VIF. Alle gjør det. Også i NHL. «Diving» er en stor uting. Før kunne man gjøre opp på isen. Det kan man ikke lengre. Fordi vi risikerer utestengelser. Spillerne må bare håpe på at dommeren ordner opp, men de er mennesker og ser ikke alt, sier Soares.

Det er ekstra følelser når Oilers og VIF spiller. Soares synes egentlig det bare er gøy.

– VIF-spillerne er kjepphøye. Mer enn andre lag. Jeg er glad han andrekeeperen (Glenn Jensen) har slutta. Han stoppet aldri å prate. Han nummer 27 (Tallak Lyngset) er også mye etter meg i tillegg til Martin Laumann Ylven. 

– Det slenges mye med leppen og det sendes meldinger på isen, spesielt når vi møter VIF. Vi spillere liker rivaliseringer. Det er slike kamper man vil spille, når det koker og folk er med, sier Soares.

Ask tenker ikke på Soares

VIF-spiller Morten Ask sier han er blitt for gammel til å henge seg opp i enkeltspillere som Josh Soares.

–Jeg har ingen problemer med Soares. Han er en motstander på lik linje med alle andre. Begynner jeg å henge meg opp i én spiller, så kommer det en annen og scorer mål, sier Ask til RA.
Veteranen mener han ikke kastet seg i forrige kamp.

–Soares traff haken min med albuen sin. Jeg vet ikke hvorfor han ikke ble straffet, sier Ask.

– De er pusekatter

I ettermiddag spiller Oilers sin siste kamp i Jordal Amfi. Tommy Kristiansen synes det er spesielt.

– Det er alltid gøy å komme inn på Jordal. De er nok gira på å slå oss, siden vi knuste dem sist, men vi skal ta fra dem festen, sier Kristiansen.

Når VIF står på andre siden av blålinjen, er Kristiansen ekstra tent.

– Det er helt klart mer drittslenging, men det har også sin sjarm. Jeg har kompiser i VIF. Det er bare gøy og interessant for alle å spille slike kamper, mener Kristiansen.

Sarpingen har et bedre forhold til Morten Ask enn sin lagkompis Soares.

– Jeg har spilt med Morten. Han er en fin type, selv om han faller litt lett av og til, hehe, sier Kristiansen og legger til:

– VIF tror de er tøffe, men de er egentlig bare pusekatter. VIF har ikke hatt skikkelige tøffinger siden 2000-tallet.