Soares avgjorde for Oilers

Etter 66.30 finner Christian Dahl-Andersen Josh Soares som putter 2–1 i kampen mot M/S. Oilers leder nå 3–0 i kamper og kan avgjøre på torsdag.

Viktige hendelser:

Ekstratid spilles nå. Vi oppdaterer når scoringen kommer ...

3. periode:

60. min: Helt utrolig. Med 39–13 i skudd tvinger M/S vertene til å spille ekstratid.

57. min: Oilers kjemper for å unngå ekstratid her, men det gir samtidig M/S flere gode kontringer.

51. min: Akkurat! MÅÅÅL! 1–1. En kjapp kontring, en vipp inn foran Smith og en lang kølle til styring.

48. min: Oilers peprer Hare i M/S-buret nå, men pucken vil ikke inn. Kan vi en kjempeskrell i siste minutt her?

44. min: Cornet lager litt show. Finter seg opp langs vantet, drar seg gjennom og setter pucken til venstre for keeper. Der var M/S-keeper Andrew Hare på rett sted.

41. min: To kjempesjanser for Oilers allerede i åpningssekundene. Selv om de har vært tamme, burde de ledet med to, tre mål til.

2. periode:

40. min: Ingen mål i 2. periode. Oilers lar seg krige ut av stilen.

37. min: Tommy K snapper pucken rett foran M/S-målet, men Røste Fossen misser på den perfekte pasningen inn foran buret.

34. min: Gjestene fra Manglerud jobber som galeislaverde ha. 20–6 i skudd nå. M/S har bare ett skudd i denne perioden. Den traff stolpen.

31. min: Stangskudd fra M/S. Den hadde ikke Ruben Smith tatt om den hadde truffet noen cm innenfor.

30. min: Sjeldent glissent på tribunene også. Folk værer nok ikke den store spenningen i denne kvartfinalen.

29. min: Oilers kjører fortsatt på krabbegiret. Litt mange feilpasninger og spillere som prøver å gjøre mye på egenhånd.

26. min: M/S red stormen av.

24. min: Oilers i overtall.

22. min: Balcers alene med M/S-keeperen. Setter den skuffende rett på

21. min: Røste Fossen torpederer M/S-målet i et forsøk på å skjære inn foran keeper.

21. min: Slapp start av perioden. Tre icing på ett minutt.

1. periode:

20. min: Stor kontringssjanse for M/S i periodens siste sekunder. Det så ut som Oilers skulle feie isen med de grønngule i starten, men det ble jevnere etterhvert. 10–5 i skudd.

17. min: Ingen stor kamp av Oilers, foreløpig. Roter bort for mange pucker i midtsonen, men er aggressive på mål. 9–4 i skudd til nå.

11. min: Oilers leker seg i overtallet. Utrolig at ikke Tommy K satte 2–0.

10. min: Ny utvisning for M/S. Kanskje ny scoring?

10. min: Oilers har de fleste mulighetene, men roter også mye i midtsonen.

4. min: Så fikk også Trettenes utvisning. Kan M/S komme tilbake på direkten?

3. min: MÅÅÅL! 1–0. Tommy K etter fin pasning fra Josh Soares.

3. min: M/S får utvisning for krysstakling.

1. min: Cornet alene mot keeper. Klarte ikke gjennomføre dragningen.

Før kampen:

Thoresen har komponert rekkene slik:

Johannessen/Sertich – CDA, Cornet, Soares

Bruneteau/Sveum – Røste Fossen, Forsberg, Kristiansen

Bøen Rokseth/Mostue – Trettenes,Lorentzen, Balcers

Solberg/Hjelm – Falk-Larssen, Galde, Medhus

Oilers slet litt i det første oppgjøret mot Manglerud/Star i DNB Arena fredag. Nå er Henrik Solberg meldt klar igjen, og det er lite som tyder på at kveldens oppgjør i lagenes tredje kvartfinale blir så jevn som det første oppgjøret ble (21).

Oilers har gjort det de trenger for å sikre seg førersetet i denne kvartfinalen. Man sitter med en følelse at de tar ut akkurat det de må for å ta dette i fire strake. For Manglerud er det kun seier som gjelder for at denne serien skal leve.

Utvisningene ble fatale for M/S søndag. Oilers scoret tre ganger i overtall i 1-6 kampen. Trioen Sertich, Soares og Dahl-Andersen noterte seg for tre målpoeng søndag.

Skuddstatistikken er jevnere enn resultatene skulle tilsi: 6447 i Oilers' favør etter to kamper.

Henrik Holm har knust Andrew Hare i keeperduellen: 95,7 mot 87,5.

Norsk Tipping har 1.05 på hjemmeseier, og 17.00 på at M/S vinner tredje kamp.

Sluttspillet, 3. kvartfinale
Oilers – Manglerud/Star 2–1 (1–0, 0–0, 0–1, 1–0)
DNB Arena, 2524 tilskuere
Mål: 1–0 (3.03) Tommy Kristiansen (power play) (Soares, Cornet), 1–1 (51.17) Anders Tangen Henriksen (JHoel, Trygg), 2–1 (66.30) Josh Soares (Dahl-Andersen)
Utvisninger: Oilers 2 x 2 min, M/S 3 x 2 min
Skudd:  48–13 (10–5, 13–3, 16-5, 7 –0)
Dommere: Tommy Søstumoen, Christian Persson