Veton Berisha fortviler etter at assistentdommeren tok fra ham og Viking et mål.

Snytt for scoring mot Odd:Bare nesten for Viking

Viking–Odd 1–1. Kjell Jonevrets mannskap var klart best, men klarte likevel ikke kapre tre poeng mot gjestene fra Skien. Vi fulgte utviklingen i oppgjøret.

Odd tok ledelsen etter et kvarters spill, men Viking kom tilbake ved Yann-Erik de Lanlay etter pause. Tross et stort press fra Viking mot slutten, maktet de ikke å vinne.

Yann-Erik de Lanlay hadde ikke scoret i serien siden august i fjor før han klinket inn 1–1 på flott vis i 2. omgang mot Odd. Kantspilleren mener Viking fortjente tre poeng mot Jone Samuelsen & Co.

Positiv de Lanlay

– Jeg synes hele laget gjorde en god kamp, så det kjennes kjipt at vi ikke klarte å vinne. Samtidig er det positivt at vi klarte å spille oss til så mange gode sjanser, sier de Lanlay til RA.

Veton Berisha var også fornøyd med Vikings prestasjon. Han var imidlertid svært misfornøyd med å få annullert en scoring i 1. omgang. Reprisene viste at han ikke var i offside, og at annuleringen dermed var feilaktig.

– Det er utrolig kjipt, spesielt når jeg var så klart onside. Man kan forstå at assistentdommerne vinker i marginale situasjoner, men her var det snakk om en halvmeter onside – minst, sier han hoderystende til RA.

– En bra prestasjon

Da RA konfronterte dommer Svein-Erik Edvartsen etter kampslutt hadde han ikke rukket å se TV-bildene fra situasjonen.

– Men jeg forsto jo på spillernes reaksjon at de mente avgjørelsen var feilaktig, legger han til.

Viking-trener Kjell Jonevret ønsket ikke å fokusere på det feilaktig annullerte offside-målet etter kampslutt. Han ville heller snakke om lagets gode angrepsfotball.

– Hadde vi tapt 0–1, hadde nok offside-situasjonen plaget meg mer. Vi var jo det beste laget, og er litt skuffet over at det ikke ble seier, men nå fikk vi ett poeng, og gjorde ikke minst en bra prestasjon, sier svensken til RA.

Viking er nummer syv i Tippeligaen etter poengdelingen. Se tabell her (ekstern lenke).

Oppsummering:
2. omgang:

Tross stort press fra hjemmelaget på slutten endte det 1–1 på Viking stadion.

Viking utlignet etter 53 minutters spill. Yann-Erik de Lanlay plukket opp ballen i 16-meteren og smalt den forbi Odds målvakt Sondre Rossbach. En fortjent scoring av de mørkeblå, som nå presser på for seier.

I det 67. minutt fikk Veton Berisha nok en god sjanse til å score, men Odd-keeper Rossbach reddet forsøket.

Før utligningen skjøt Vikings Suleiman Abdullahi i innsiden av stolpen og ut fra distanse, etter 49 minutter. Viking fortsetter å presse gjestene.

Kan Viking snu matchen, og ta tre nye poeng? Vi følger utviklingen videre.

Pause:

Det er pause i Jåttåvågen, Odd leder 1–0 over Viking etter Olivier Occeans scoring etter 15 minutters spill. Viking har vært det førende laget, og har trolig fått et mål feilaktig annullert, men har ikke maktet å utligne foreløpig.

1. omgang:

Matchen mellom Viking og Odd er i gang på Viking stadion, stillingen er foreløpig 1–0 til gjestene Odd.

Olivier Occean sendte Odd i ledelsen etter 15 minutters spill, da han headet inn en corner bak Iven Austbø.

Etter 20 minutter curlet vertenes André Danielsen et frispark like over fra god posisjon.

Etter 25 minutters spill satte Veton Berisha ballen i mål for Viking, men ble avblåst for offside. Reprisen viste at avgjørelsen var tvilsom.

Veton Berisha var nære utligning etter 38 minutter, men spissen smalt ballen i nettveggen fra skrått, kort hold.

  • Vikings Joackim Jørgensen måtte forlate banen med skade etter 27 minutter. Indridi Sigurdsson erstattet ham.
  • Se Vikings startellever nederst i saken.

Før kampstart:

Tabellsyver Viking har slått Molde og Sandefjord i sine to siste seriekamper, og avanserte i tillegg til tredje runde i cupen etter kalasseieren mot Varegg.

Her kan du se en ny episode av Fotballsnakkis!

Vil holde på ballen

I dag gjester Odd Stavanger og Viking stadion, noe Viking-trener Kjell Jonevret gleder seg til.

– Jeg håper vi klarer å framstå slik vi gjorde mot Molde, der vi hadde god kontroll stort sett hele tiden. Vi ønsker å holde på ballen også mot Odd, sier svensken.

Det blir mye folk på dagens kamp. Viking gikk tidligere i uken ut og inviterte innehavere av sesongkort til å ta med tre venner på stadion mot Odd, og initiativet har vært en suksess. Etter det RA får opplyst ventes det godt over 12.000 tilskuere på matchen.

Soares-ros

En av spillerne som starter for de mørkeblå, amerikanske Anthony J. Soares, signerte for Viking i slutten av februar. 26-åringen pådro seg en skade i kneet i mars, men har startet de to siste seriekampene mot Sandefjord og Molde. Begge har altså endt med tre poeng.

– Jeg synes Anthony har tatt tak på en fantastisk bra måte. Han er en ledertype. Jeg hadde en god følelse da vi signerte ham, og den følelsen har jeg fortsatt. Vi har ikke så mange midtstoppere, så det er viktig for oss at han gjør det bra, sier Viking-trener Kjell Jonevret til RA.

Soares har hatt estiske Karol Mets som stoppermakker i de to seriekampene han har startet. Jonevret mener amerikaneren har en positiv effekt på 21-årige Mets, som også er relativt fersk i mørkeblått.

– Anthony er dyktig til å «styre» Karol med sin rutine. Det tror jeg er bra for Karol, sier svensken.

Jonevret tror Soares kommer til å bli bedre og bedre.

– Han er jo fortsatt ikke hundre prosent etter skaden, men det kommer seg, påpeker Viking-treneren.

Her kan du se tabellen i Tippeligaen (ekstern lenke).

Viking stiller med følgende lag:

Iven Austbø – André Danielsen, Karol Mets, Anthony J. Soares, Kristoffer Haugen – Zymer Bytyqi, Makhtar Thioune, Joackim Jørgensen, Yann-Erik de Lanlay – Suleiman Abdullahi, Veton Berisha