Snutte-paret gir seg ikke

Reidar Helliesen og ideen om nettportalen snutt.no tapte kampen om finaleplass i «Skaperen». Et halvt år senere er nettstedet for informative, ikkekommersielle videosnutter oppe og går.

Dagens sportssnutt forteller oss om avstandsberegning i sprangridning. Snutten om mønsterdybde for motorsykkeldekk er vist 120 ganger. Dobbelt så mange har sett den knapt to minutter lange snutten om sand.

- Hvem i all verden investerer tid og penger i å lage et nettsted for sånt?

- Jeg har tro på dette, det har jeg hatt hele tiden. Jeg tror dette er framtidens måte å lære på, sier mannen bak nettstedet, Reidar Helliesen, utskvisa deltaker i «Skaperen», med tro på egne ideer.

Mange slipsknuter

Som selvutnevnt ekspert på dannelse hadde Helliesen eget nettsted med instruksjonsvideoer for hvordan man kan knytte et utall forskjellige slipsknuter, hvordan man skal dekke et bord og hvordan man skal skåle pent. Det inspirerte til å skape snutt.no, for folk vil jo lære?

- Se på bladene de selger i kiosken. Jeg er sikker på at mer enn halvparten av dem frister med tips og råd om noe på forsiden. Folk vil vite hvordan alt skal gjøres, sier rogalendingen opprømt.

Det finnes allerede massevis av instruksjonsvideoer på nettet, men han mener at snutt.no er den første portalen i Skandinavia som samler slike på ett sted, uten reklame.

Ikke bomber og sex

Siden mai har Helliesen og samboer May-Brit Park lagt ut over tusen videosnutter. Besøkstallene øker, med over 10.000 unike brukere i uka den siste tiden. Men det kreves mange flere snutter hvis de skal oppnå å bli et fullverdig oppslagsverk i tråd med slagordet sitt: «Det du lurer på».

- Vi håper jo at flere vil bidra, sier Park.

Helliesen mener de kvalitetssikrer nettsiden ved at alle innsendte videoer blir sjekket før de legges ut.

- Er det noe som ikke har blitt lagt ut?

- Vi har fått inn en instruksjonsvideo som illustrerte hvordan man kan lage en slags bombe, sier Helliesen.

- Også den sexvideoen, supplerer Park.

- Nei, nei, glem nå den, sier Helliesen, og skifter tema. (ANB-NTB)