Snøproduksjon i gang i Sirdal

Sirdal Skisenter har startet snøproduksjonen i Tjørhomfjellet og i Ålsheia.

Natt til tirsdag satt Sirdal Skisenter skikkelig i gang med snøproduksjonen. 

– Det var i natt til tross for ikke for lave temperaturer veldig gode produksjonsforhold. Dette fordi det var svært lav luftfuktighet. Vi var oppe i ca. 70% produksjon og håper på at natten som kommer vil gi oss enda bedre forhold, sier daglig leder Øystein Tjørhom, i en pressemelding. 

Stolheis først

Sirdal Skisenter skal i år prioritere å få gang i stolheisen i Tjørholmfjellet først. 

– Vi har i år gjort om litt på prioriteringene våre i Tjørhomfjellet og setter nå inn alle ressurser vi har på å få i gang stolheisen først. Tidligere år har det vær Hulderheimen og barneområdet som har fått første prioritet, men vi håper med dette grepet på å kunne være tidligere i gang med Stolheisen. I tillegg har vi kjøpet inn 5 lanser til som alle er plassert i dette i området, melder Tjørhom.

Hovedtrekk og Dalen

I Ålsheia gjør de som tidligere og produserer først i hovedtrekket og Dalen.

– Vi håper nå på flere netter med god produksjon begge plasser og er strålende fornøyd med å være i gang. Ved maks kapasitet så kan vi kjøre ca. 15 viftekanoner og 25 lanser ved kalde temperaturer så reduseres dette da hver enkelt lanse eller vifte tar mer av kapasiteten vår på 440 kubikk vann i timen. Nå ser vi frem mot en fantastisk sesong og koser oss utrolig mye md å ha kommet i gang med snøproduksjonen.