Norges U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.

Smerud: – Vi tar det vi får

U21-landslagssjef Lars Gunnar Smerud har ingen drømmemotstander blant Spania, Serbia og Østerrike foran fredagens trekningen av play off-kampene til EM-sluttspillet.

Norge, Spania, Serbia og Østerrike ligger i potten, og det er ingen form for seeding av trekningen ved UEFA-hovedkvarteret i Nyon fredag.

– Nei, jeg har ingen drømmemotstander. Vi tar det vi får. Det er gode lag alle sammen. Det blir både tøft og jevnt, sier Lars Gunnar Smerud til NTB.

– Hjemme- eller bortebane først, hva er å foretrekke?

– Som regel er det jo en fordel å avslutte hjemme så vi får se, sier Smerud.

Høyst sannsynlig vil hjemmekampen bli spilt på Marienlyst i Drammen. Banen er nærmest blitt et fort for U21-gutta.

Norge tapte to kamper (mot England hjemme og borte). De spilte en uavgjort, men vant fem kamper i gruppespillet i EM-kvalifiseringen.

Spania endte på annenplassen i en jevn batalje bak Sverige, mens Serbia bare var poeng bak Italia. Østerrike ble klar toer i gruppen hvor Tyskland var suverene.

Martin Ødegaard var med U21-landslaget og scoret sine to første landslagsmål borte mot Kasakhstan tirsdag. Om den 17 år gamle Real Madrid-spilleren blir med i troppen til omspillskampene i november, eller om han blir kalt inn til Per-Mathias Høgmos A-landslag som skal møte Tsjekkia i VM-kvalifisering, er for tidlig å si noe om.

– Det får vi ta når den tid kommer, sa U21-landslagssjefen. (©NTB)