Leif Gunnar Smerud startet karrieren som spiller i Våganes. Nå tar han to nye år som U21-landslagstrener. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.

Smerud fortsetter som U21-sjef

Leif Gunnar Smerud fortsetter som norsk U21-landslagstrener i fotball i ytterligere to år.

Fredag bekreftet Norges Fotballforbund at 39-åringen har signert en kontraktsforlengelse.

– Leif Gunnar har gjort en solid og grundig jobb med U21-landslaget, i tillegg til at han bidrar godt inn mot det generelle spillerutviklingsarbeidet internt i NFF og ut mot toppklubb. Vi er derfor glade for å ha forlenget kontrakten med ham, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

Smerud ser fram til nye år i jobben.

– I den første perioden min som U21-landslagssjef har vi fått skapt en tydelig identitet, en sterk kultur og et engasjerende lag hvor vi stadig kjemper om playoff til EM samtidig som vi leverer spillere til A-landslaget, sier han – og tilføyer:

– Å konkurrere internasjonalt trigger meg, og det samme gjør det å jobbe med de beste sultne og lovende spillerne som vokser fram i Norge. Vi har ennå masse ugjort, og jeg er glad og stolt over å få fortsette på jobben som er startet.

U21-landslaget møter Sveits på Marienlyst i Drammen fredag kveld. Den kampen er en ren gruppefinale om andreplassen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

Andreplassen gir gode muligheter til å få spille playoffkamper til EM-sluttspillet i Polen neste år. De åtte beste toerlagene (av totalt ni) får en ekstra EM-sjanse. (©NTB)