Annonse
Olav Tønnesen og broren Per Helge gir seg i lokalene til Stavanger Radiocentral i Pedersbakken. Han syns ikke at det er vemodig og ser fram til å få kortere arbeidsdager. Foto: Tore Bruland

Slutt for Radiocentralen etter 88 år

Stavanger Radiocentral har stengt dørene etter å ha drevet butikk i Pedersbakken i 88 år.

Annonse
Rogalandsavis

RA traff Olav Tønnesen i forbindelse med at han hadde tatt en tur for å vaske ut i lokalene som har huset den tradisjonsrike radio- og fjernsynsbutikken.

Tønnesen har drevet butikken med broren Per Helge Tønnesen, men nå er det altså slutt – nesten.

Tønnesen sier at Stavanger Radiocentral ble etablert av hans far i 1929.

– Han startet opp da han var 22 år gammel og jobbet til han ble pensjonist. Da tok vi over, og denne gangen er det vår tur til å gi oss. Vi begynner å dra på årene vi også og har planlagt dette i fem år, sier Tønnesen til RA.

LES OGSÅ: Har flyttet inn i nygamle lokaler

Men helt slutt blir det ikke. Ifølge Tønnesen tar han med seg virksomheten til sin bolig på Hestnes.

– Kanskje blir det litt salg, vi har fortsatt noen varer igjen. Men i all hovedsak skal jeg jobbe med service på parabol, sier Tønnesen og legger til noe om svært konkurransedyktige priser.

Grei økonomi

At brødrene Tønnesen nå gir seg, har ikke noe med økonomien å gjøre.

– Den har vært helt grei, og vi har stort sett gått i null, pluss minus.

LES OGSÅ: Tok p-bot til retten – det skulle han ikke ha gjort

Fra Kvitsøy til Vigrestad

– Er det vemodig å stenge dørene etter så mange år?

– Folk har spurt meg om det, men for min del er det ikke vemodig, men helt greit. Blant annet får jeg en annen jobbsituasjon med bare fem timers arbeidsdag. Og kundene treffer jeg jo når jeg er ute på jobb, sier Tønnesen og tilføyer at han har kunder fra Kvitsøy til Vigrestad.

Tønnesen har mange historier på lur.

Blant annet den om at RA skrev om at de ga bort 70 TV-er.

– Vi hadde fått 70 sånne små 1- tommere fra Stavanger fengsel som sto utenfor her og dem måtte vi jo gi bort. RA lagte en hel side på det og det ble relativt hektisk, sier Tønnesen.

Det vakte også stor oppstandelse da lokalene til Stavanger Radiocentral ble revet i forbindelse med byggingen av Klostergården for noen år siden.

LES OGSÅ: Nattklubbeier tiltalt for dytting

– Vi stengte dørene 31. desember. Nå håper vi at noen vil leie lokalene våre. 140 kvadratmeter fordelt på to etasjer. Perfekt for et konsulentfirma eller arkitektkontor, sier Tønnesen.

Annonse