Vegard Aasen var stadig vekk på farten, og skapte store farligheter gang på gang. Viking-forsvaret slet med å håndtere unggutten, som burde endt opp med mer enn den matchvinnende 3-1-scoringen. Foto: Pål Karstensen

Sløsende Ulf rullet over Viking

Etter Vikings tidlige røde kort burde Sandnes Ulf ledet med minst fem mål til pause. De lyseblå fortsatte å misbruke sjanser helt til Viking fikk en redusering og skapte en spenning i reservebyderbyet.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter en rolig åpning på kampen kom det fire minutter rundt kvarteret spilt som forandret kampbildet totalt. Først blir Chris André Formo utvist for å hindre en åpenbar målsjanse ved å rive ned Vegard Aasen på vei gjennom. Minutter senere ga Kristian Brix Sandnes Ulf ledelsen. Derifra og inn var det total enveiskjøring med et ungt lyseblått lag som produserte sjanser på løpende bånd de første 45 minuttene.

– Det røde kortet ødelegger selvsagt mye, men sånn er det i fotballen. Noen ganger skjer det, og det er god læring å spille ti mot elleve i nesten hele kampen også. Vi mister litt formasjonen de siste 20 minuttene av første omgang, og da kunne Sandnes Ulf scoret mange mål, erkjenner rekruttrener Thomas Pereira.

LES OGSÅ: Viking med målshow mot Vindbjart

Angrepstrio i praktslag

Med en angrepstrio bestående av Vetle Hellestø, Oddbjørn Skartun og Vegard Aasen i praktslag burde bortelaget punktert kampen både en, to og tre ganger til pause.

– Jeg synes vi gjør en veldig god kamp, og burde nesten ha ledet med 7-8 mål før de scorer. Vi skaper mange sjanser, men som mot Madla setter vi dem ikke. Da sprer det fort seg en utrygghet i laget, men i dag synes jeg vi står mer opp og spiller hele tiden selv om vi ikke setter så mange sjanser som vi burde, sier Ulf-trener Eivind Emblemsvåg.

En liggende Oddbjørn Skartun fikk lirket inn 2-0 åtte minutter ut i andre omgang. Selv om sjansebonanzaen hos de lyseblå fortsatte, var det Vikings Adrian Pereira som skapte spenning i kampen like over timen spilt.

Da ble det også mer nervøst hos de lyseblå, som nettopp hadde satt inn ringreven Bojan Zajic til sitt comeback som profesjonell spiller to uker etter at han la opp.

– Vi har vært gjennom et generasjonsskifte, så det er ingen tvil at de unge som er her nå tjener masse på å ha med seg spillere som Egil (Selvik), Vegard (Aasen), Andreas (Dybevik) og Oddbjørn (Skartun). Det å ha en sentrallinje som det hjelper veldig på. De gjør det alle veldig bra, og spesielt Vegard gjør en kjempekamp i dag. Løper utrøttelig og får seg ett mål til slutt, selv om han kanskje burde hatt både to og tre, forteller Emblemsvåg.

LES OGSÅ: Eriksen ordnet poeng mot Start

Stryker ut vårsesongen

Kvarteret før slutt misbrukte nemlig Viking en gigantisk mulighet til å utligne, og fire minutter før slutt sørget nettopp Aasen for å sikre sesongens første borteseier med sitt soloraid etter en god ball fra nevnte Zajic.

– Det har vært en tung vår for oss, da jeg synes vi har vært på høyde spillemessig med alle lagene, men ikke klart å få med oss så mange poeng. Derfor har vi bestemt oss for å styrke ut vårsesongen, og ta kamp for kamp på høsten og se hvor det fører oss, sier Ulf-treneren.

Selv med dagens seier ligger Ulf-rekruttene godt plassert i nedrykksgjørmen, selv om de tok steget opp fra bunnplassen.

– Det er unge gutter her som har fått seg en på trynet gjentatte ganger, og det er klart det er tøft mentalt. Det har vært mye jobb med det mentale, og mye snakking og veiledning for å løfte moralen hos spillerne. Men til syvende og sist er det bare en ting som gjelder, og det er å jobbe knallhardt på treningsfeltet for å gjøre det bedre i neste kamp, sier Emblemsvåg.

LES OGSÅ: Madla snudde til seier mot Ulf

Sterk hjemmeseier for Lura

Dagens kamp ble en lærepenge for mange av ungguttene i Viking-troppen òg.

– De første 45 minuttene var ikke bra, men de fortjener skryt for måten de hevet seg på i den andre. Det er bra mentalt å heve seg, og jeg er fornøyd med at de jobber knallhardt og kommer seg inn igjen i kampen i andre omgang. Da får vi også spilt litt mer fotball, men det blir litt for mange balltap og feil avgjørelser som gjør at vi ikke får med oss noe, sier Pereira som mener Sandnes Ulf vant fullt fortjent.

I en annen kamp i divisjonen slo Lura til med en knallsterk hjemmeseier mot Start 2, takket være Vetle Høiviks mål etter rundt timen spilt.

– Det var jævla deilig, for å si det rett ut. Vi visste vi måtte heve oss i duellspillet etter Brodd-kampen, og har har brukt den tiden vi har hatt etter den kampen til å forberede oss godt. Start hadde kanskje de fleste sjansene i første omgang, men vi har god kontroll i andre omgang, sier Lura-trener Øystein Elvestad etter Luras fjerde hjemmeseier på rad og sesongens første uten baklengs.