Oilers-trener Pål Gulbrandsen og Oilers-spillerne har forberedt seg til kveldens kamp mot Stjernen i et par dager. Her er det fra venstre Mark van Guilder, Spencer Humphries, Dan Kissel og Tim Kunes som får instruksjoner fra treneren. Foto: Pål Karstensen

Slik skal de unngå ny stjerne(n)smell

Pål Gulbrandsen og Oilers-spillerne har studert de to siste serietapene for Stjernen for å unngå en ny smell i åpningskampen i sluttspillet.

Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers valgte Stjernen som motstander i kvartfinalen på grunn av magefølelsen. Det til tross for at laget har vunnet både i DNB Arena og i Stjernehallen de siste to kampene mot seriemesterne fra Stavanger.

– Vi må helt klart få gjort noe med den rekken med kamper, for hvis ikke går vi ikke videre. Vi har sett litt på hva vi gjorde feil i de to kampene og hva vi må forbedre for å slå Stjernen og få den starten vi ønsker, forklarer Oilers-keeper Henrik Holm til RA.

LES OGSÅ: Oilers valgte Stjernen etter gullfesten mot VIF

Vil gi full gass fra start

Den tidligere Stjernen-spilleren ønsker å gi hans forrige lag en stjernesmell på direkten. Både for revansjens skyld, men også for å vise hvem som er sjefen i sluttspillet.

– Vi ønsker å gi full gass fra start og sette oss i respekt med en gang, men det er ikke bare å skru på en knapp og prestere mye bedre for oss heller. Motstanden er den samme som vi møtte i serien, og da spilte ikke vi spesielt godt, men vi har trent på en del ulike utfall og hvordan vi skal utnytte deres svakheter gjennom uken, sier Holm.

Det ønsker også trener Pål Gulbrandsen, som sier at laget har lagt seriegullet bak seg og er klare for å kjempe om nok en kongepokal.

– Spillerne har satt seg en målsetting, og det er å vinne kongepokalen. Det er langt fram dit, og først må da kvartfinalene mot Stjernen vinnes. Det kommer til å bli et beinhardt sluttspill, og det må vi forberede oss på, sier han.

LES OGSÅ: Sjekk bildene fra Oilers gullfeiring

Gulbrandsen har planen klar

Den nybakte gulltreneren har oppskriften klar for å håndtere Stjernen på en bedre måte enn de har gjort i det siste.

– For oss handler det om å gjøre det enkelt og spille på det vi kan. Vi må sette press på backene deres, unngå de farlige overgangene Stjernen kan komme opp med og beherske forechecken. Gjør vi det har vi gode muligheter, sier Gulbrandsen.

Han mener at kampen der Oilers tapte 3–5 i Fredrikstad for snaut to uker siden ikke bør legges for mye vekt på.

– Den siste kampen vi spilte mot Stjernen endte med et unødvendig tap. Vi hadde god kontroll på den kampen, før vi slapp inn to unødvendige mål og gikk på et tap. Det viser bare hvor skjerpet vi må være og hvor tøffe disse kampene i kvartfinalene kommer til å bli, sier
Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Stjernen sjokkerte Oilers og utsatte gullfesten

En deilig tid på året

Inn mot kveldens første kamp i sluttspillet har Oilers fått spilt inn en ny promofilm, de har fått på seg sine vante sluttspilldrakter og de har fått fire dager til omstille seg fra grunnserien til sluttspillet.

– Det er deilig å gå inn i den tiden på året der kampene kommer tett som hagl og det hele skrus til et par hakk. Når Garvik og medieavdelingen lager nye promoer, er det bare for oss å leve opp til de fine ordene som blir sagt, sier han.

Også Christian Dahl-Andersen er klar for å kjempe om sin syvende kongepokal på de siste åtte årene.

– Jeg gleder meg veldig til å spille sluttspill igjen, da det er kjekt å skifte gir og komme inn i sluttspillrytmen. Seriespillet varer over nesten hele året, så det er godt å få en ny oppgave å angripe, sier «CDA».

KOMMENTAR: Å ta gull behøver ikke se pent ut

Mange ledige billetter

Dennis Sveum og Tommy Kristiansen er tilbake i spill for Oilers i kveldens oppgjør. Begge ble hvilt mot Vålerenga, men er klar til dyst igjen. Det bekrefter Oilers-trener Pål Gulbrandsen.

– Dennis og Tommy spiller kveldens kamp. Av de andre er Markus (Søberg) nærmest å være tilbake i spill, forklarer Gulbrandsen.

Det er fortsatt en god del ledige billetter til den første sluttspillkampen, og det kommer det nok også til å være når pucken droppes klokken 18.00 lørdag kveld.

– Vi forventer å ha et sted mellom 2000 og 2500 tilskuere på kamp, og da ligger vi omtrent på samme nivå som de første kvartfinalene i tidligere år, sier Børge Moi Nilsen og fortsetter;

– Det er en tøff kamp å selge til, da vi ikke har sesongkortene i bunn. Men vi er glade for alle som velger å ta turen, og jeg mener at den nye promoen nesten er verdt inngangsbilletten alene, sier Moi Nilsen.

KOMMENTAR: Savner den helstøpte fjerderekken