Nyheter

Slik har UiS-studentene hatt det i det siste

Korona og hjemmeundervisning har påvirket UiS-studentene både faglig og sosialt.

Flere nasjonale rapporter om hvordan studentene har hatt det i vår viser at studentene opplevde dårligere læringsutbytte og sosiale utfordringer, som følge av koronarestriksjonene og digital undervisning. Det gjelder også studentene ved Universitet i Stavanger (UiS).

– Studentene har det mye vanskeligere i år enn vanlig. Spesielt de som er tilflyttere til byen, sier Philip Lundberg Jamissen, leder i studentorganisasjonen ved UiS (StOr), til RA.

Fra og med 12. mars til sommerferien var all undervisning på UiS digital, mens høstsemesteret består av både digital og fysisk undervisning.

StOr-lederen påpeker at faglig har nivået økt siden nedstengningen i vår, men det er fortsatt ett stykke igjen før kvaliteten på undervisningen er tilbake til et nivå som de kan være fornøyde med.

I de nasjonale rapportene opplever studentene ikke å få det samme læringsutbyttet som før korona, noe Lundberg Jamissen mener stemmer for UiS også.

– Jeg tror hovedgrunnen er at det er mye vanskeligere å holde høyt nivå på undervisningen når den gjennomføres digitalt. Det er heller ikke alle forelesere som har kompetansen til å kjøre digital undervisning på et høyt nivå.

StOr-lederen sier de har merket at studentene ikke har det like bra sosialt som før.

– Men vi har vært heldige med at det ikke har vært så mye smitte i Stavanger, noe som har gjort at studentbaren kan holde åpent, samt at det blir arrangert arrangementer på campus, som for eksempel karrieredager. Alle disse tilbudene er redusert, men de skaper en viktig arena for studenter å møtes.

LES OGSÅ: Frp reagerer på Rødts oljepolitikk: – Hårreisende

Tips til studenter

Lundberg Jamissen sitt beste tips til studenter som har det litt vanskelig faglig, sosialt eller med begge deler, er å holde kontakten med medstudenter.

– Er det alvorlige faglige problemer finnes det et studentombud på UiS som er her for å hjelpe studentene. Studentombudet kan man gå til om man mener noe bør tas tak i. Også har Studentsamskipnaden tjenester som kan være til hjelp psykologisk.

LES OGSÅ: Nordic Edge Expo tenker nytt

Fakta om saken:

* Rapportene om hvordan det gikk med koronastudentene i vår, tikker inn.

* Blant fagskolestudentene svarer hver fjerde at det var vanskelig å fortsette utdanningen.

* Blant studenter i høyere utdanning mener en stor andel at de hadde dårligere læringsutbytte som følge av korona.

* Erfaringen så langt viser at digital undervisning alene gjør det vanskeligere å identifisere utfordringer blant studentene. Det kommer fram fra undersøkelser gjort av en gruppe forskere på seminaret «Koronagenerasjonen,» ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo.

Kilde: NTB

Mer fra Dagsavisen