Oddbjørn Fiskå har en lang fartstid innen lokalfotballen og har de siste to sesongene vært trener for Sandnes Ulfs rekrutter. Nå gir han seg i Sandnes for å få mer tid til familien og for å følge opp sine tre barn. Her fra tiden som trener for Stavanger IF tilbake i 2012. Foto: Marius Vervik.

Slik er den foreløpige trenerkabalen i lokalfotballen

Oddbjørn Fiskå er blant dem vi ikke får se på trenerbenken hos våre lokale lag neste år. RA har laget en oversikt over trenerkabalen slik den framstår i dag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Selv om det er lenge til neste kamp for de fleste av lagene i lokalfotballen, er planleggingen av neste sesong godt i gang. Blant de viktigste tingene i det henseende er trenerkabalen.

– Jeg ga beskjed til Sandnes Ulf om at jeg ikke blir med videre i forrige uke. Det går ikke på vond vilje eller at jeg ikke har lyst, men at jeg rett og slett vil prioritere familien og følge opp de tre barna jeg har, forteller Oddbjørn Fiskå.

LES OGSÅ: Ulf 2 ble et nummer for små i cup-semien

Ny Vidar-trener denne uken?

Årets Sandnes Ulf 2-trener blir dermed ikke å se på trenerbenken til neste år.

– Jeg har hatt to gode år i Sandnes, med kretsmesterskapet i fjor, NM-semien i år og kvalifiseringen til regionligaen. Det var et tøft valg, forteller Fiskå som sier at klubben ikke har funnet en erstatter for han.

Det har de heller ikke gjort på Lassa, der Gaute Johannessen ga seg etter mange år som trener etter siste serierunde.

– Vi er i møter med aktuelle kandidater denne uken og håper å presentere en løsning i slutten av uken, men foreløpig er ingenting avklart, sier sportslig leder Per Rune Vatsvåg i Vidar.

LES OGSÅ: Farvel med et smell for Johannessen

– Vi har noe spennende på gang i Lura

Noe som imidlertid er klart er at Luras Øystein Elvestad blir med videre i regionligaen.

– Jeg synes det er veldig spennende det vi har på gang i Lura. Vi merker interesse for spillere utenfra og spillerne i klubben har lyst til å bli med videre. Det gir oss et solid grunnlag for å være slagkraftige også neste år, og derfor er vi positive til å bli med videre, sier Elvestad.

Både divisjonskollega Viking 2 og Madla har lagt kabalen for den nye sesongen, der Lasse Ihle og Ojan Bijan fortsetter uten Arturo Cleveland som tar over Sola.

– Jeg regner med at jeg skal ha den samme rollen og trene andrelaget også neste år, sier Pereira.

LES OGSÅ: Lura sikret plassen med målfest

– Enten VBK eller europeisk storklubb

På femte nivå er det så langt ingen treneravganger, til tross for nedrykk.

– Jeg har kontrakt med Vardeneset i ett år til. Så enten blir det å fullføre den eller så blir det å ta over en storklubb på kontinentet, sier trener Richard Enge i velkjent fleipete stil.

Hinna rykket ned sammen med Vardeneset, og etter sesongen ga trener Jørn Øvrebø seg etter fem år som trener.

– Situasjonen rundt A-lagstreneren er fortsatt uavklart, men vi forventer å han en avklaring i løpet av et par uker, sier daglig leder i Hinna, Hans Arne Haga.

LES OGSÅ: Erland-magi da Brodd knuste VBK

Fuglestad vil bygge lag på Randaberg

I Riska er prosessen med å legge kabalen også godt i gang.

– Den sportslige ledelsen og trenerteamet er i god dialog, men ingenting av avklart. Trenerteamet er på utgående kontrakt, og selv om begge parter i all hovedsak er innstilt på å fortsette er vi tidlig i prosessen, sier sportslig leder Lennart Ims.

Kristian Sørli i Brodd og Erik Fuglestad i Randaberg signaliserer også at de blir med videre.

– Vi ønsker å starte litt på nytt og bygge et bra fundament for framtiden, sier Fuglestad.

LES OGSÅ: Fuglestad vil bygge opp noe nytt og solid