Bojan Zajic forbereder trening sammen med hovedtrener Bengt Sæternes. Søndag spiller Sandnes Ulf mot Mjøndalen. Det blir den ordentlige starten på Zajics nye karriere som trener, etter generalprøven mot Lura. Foto: Per Thime

Slik er Bojan Zajics nye hverdag

Siste kamp er ferdigspilt med fotballsko på. Den nye hverdagen er som assistenttrener i Sandnes Ulf. Høsten skal Bojan Zajic bruke til å lære seg mer på treningsfeltet.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Jeg synes starten har vært god. Vi har trent godt, spillerne virker å være i godt slag, sier Sandnes Ulfs nye assistenttrener Bojan Zajic til RA.

Han har nettopp avsluttet treningen sammen med hovedtrener Bengt Sæternes. Før treningen var det samling i garderoben, den garderoben som er forbeholdt klubbens trenere.

– Det er jo ennå litt uvant å ikke skulle spille fotballkamper. Men, alt har sin ende og denne nye rollen som kom opp, setter jeg virkelig stor pris på, sier mannen som fikk med seg 199 kamper i Tippeligaen for Vålerenga og Sandefjord.

LES OGSÅ: Lett match for Ulf mot Lura

Mye å lære

I Sandnes Ulf ble det med 28 ligakamper, og med over 450 kamper til sammen i sin karriere har Zajic som spiller en solid tyngde å komme med i assistentrollen. Hans nye rolle i klubben kan en dele opp i flere ting.

– Det kommer litt an på hvordan uken er. Noen ganger planlegger vi hele uken, mens det andre ganger er naturlig å dele den opp. Det kan være individuell trening for noen spillere, for eksempel etter kamper, sier han.

Noe av ansvaret er oppvarming – og selvsagt avslutningsøvelser.

– Jeg har fortsatt mye å lære, men det skal jeg også gjøre. Sammen med de andre i trenerteamet skal vi få en god høst, sier han.

LES OGSÅ: Lyse hovedsponsor for bredden i Sandnes Ulf

Bør kjempe om opprykk

Før søndagens hjemmekamp mot Mjøndalen er Sandnes Ulf på 4. plass med sine 27 poeng.

– Det er som vanlig jevnt i denne ligaen, men vi skal forsøke å bite fra oss i høst. På de siste fire kampene har vi ni poeng, men vi må finne stabiliteten, spesielt gjelder det på bortebane. Klarer vi det, da skal vi komme høyt på tabellen, forteller han, dels på engelsk, dels på norsk.

Stabilitet, eller ustabilitet var det nemlig nok av første del av sesongen. Hjemme var laget gode, bortsett fra mot Jerv (0-3). Tre av lagets fire tap har kommet på fremmed gress.

– Vi snakket mye om det før ferien og vi skal snakke om det før hver eneste kamp etter sommerferien. Vi har ikke vært påskrudd 100 prosent borte, og en del av min jobb nå er å få dette inn i hodet til spillerne.

Kristian Brix gikk ikke overens med treneren i Fredrikstad. Han satte agenten på jobbe med å finne ny klubb. Det ble hans førstevalg, Sandnes Ulf.

LES OGSÅ: Langt i fra stabilt for Sandnes Ulf

Ville til Sandnes Ulf

27-åringen var ikke enig med treneren om hvor han skulle spille på banen. Brix mente han ble brukt feil i Fredrikstad av trener Andrea Loberto.

– Vi hadde ulikt syn på hvordan ting skulle være, så det ble et vanskelig halvår for meg i Fredrikstad. Det har jeg lagt bak meg.

Brix er en av flere spillere som har forlatt Fredrikstad. I Sandnes har han funnet seg godt til rette.

– Her er det ingen stjerner eller spillere som tror de er bedre enn de er. Det er en godt sammensveiset gjeng.

– Hva vil du i Sandnes?

– Vi har kontakt med toppen av tabellen. Personlig mener jeg målet skal være en plass blant de to beste. Det mener jeg dette laget er godt nok til. I mitt hode er vi bedre enn Bodø/Glimt som leder tabellen, sier 27-åringen.

LES OGSÅ: Advarer Ulf mot å drøye navnesalg

To spillere på test

Brix kan debutere søndag mot Mjøndalen.

– Jeg håper i det minste på et innhopp mot Mjøndalen, formen er god den, sier han.

Brix er ikke det eneste nye fjeset på Ulf-trening denne uken. De lyseblå bruker nemlig uken til å se an to spillere. En 18-åring fra Norge og en rutinert spiller fra Bosnia.

– Både Hans-Robin Enoksen fra Vindbjart og bosniske Jasmin Bogdanovic er bra spillere, men vi får se det an, sier Bengt Sæternes til RA.

18-åringen fra Søgne som spiller for Vindbjart er en lovende spiller. Han har blant annet vist seg fram for Stoke.

– Det er mye som skal spille inn. Alder, skole og ikke minst klubben hans Vindbjart som han er under kontrakt med, forteller Sæternes.

LES OGSÅ: Vil vurdere utlån av unggutter