Slik blir Tall Ships-programmet

Publikum kan se fram til fire dager med maritim moro og et par av landets største artister.

The Tall Ships Races er en festival som legger vekt på skipskultur, kystkultur, maritim tradisjon og historie. Skutefesten har imidlertid også tradisjon for å være en kulturfestival.

Prosjektleder Knud Helge Robberstad har nå lagt fram et kulturprogram av både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt kaliber.

– Vårt oppdrag er å skape en møteplass for ulike kulturer, og for oss er det viktig at kulturprogrammet har både bredde og kvalitet. Her blir det noe for alle, og vi spenner fra bryggedans via Lindesnes trekkspillorkester til heavy metal, sier Robberstad i en pressemelding.

Hovedattraksjoner

Hovedscenen er i år plassert i konserthusamfiet. På åpningsdagen torsdag 26. juli er det Olav Larsen som får æren av å varme opp publikum på hovedscenen før Bjørn Eidsvåg entrer scenen.

Fredagen på samme scene er viet et noe yngre publikum når Izabell varmer opp publikummet. En time etterpå står kveldens hovedattraksjon på scenen: Dagny.  

– Det var omtrent umulig å unngå debutsinglen hennes, «Backbeat», da den dukket opp i 2016. Siden har hun begeistret publikum og presse i både inn- og utland. Vi ser fram til å se henne skape feststemning på hovedscenen, sier prosjektlederen.  

Lørdagskveldens hovedattraksjon er ikke fullt så dansbar som Dagny.  

– Vi er veldig begeistret for at Kvelertak har takket ja til å levere det eksplosive showet sitt fra hovedscenen lørdag. De har som kjent reist land og strand rundt som support for Metallica i år, og de legger stadig på seg musikalske muskler, sier Robberstad.

– Lørdagen avsluttes som vanlig med et fyrverkeri. En mer ellevill kombinasjon enn Kvelertak og et gigantisk fyrverkeri kan vi vel vanskelig tenke oss, sier Robberstad.  

Musikk fra flere scener 

Det blir også musikk fra andre steder i byen. Scene 2 er plassert ved Tollbodbrygga. Der spiller en lang rekke spennende regionale artister. Vrakfeber, Maria Toresen, Vicerine, Helldorado, So are we, Wingsuits, Hear Me Roar, Sincerely Frank, Saxxemark, LULI og Longfield & Superskeleton skal alle underholde publikum fra Scene 2.  

– Vi har også et spennende samarbeid med Kammermusikkfestivalen, Tou Scene og Utopia slik at det blir flere småkonserter og opptredener på både scener og skuter, sier Robberstad.  

Samarbeid 

Festivalområdet vil spre seg over 1,5 kilometer – det største som er rigget i Vågen noensinne. Torgavågen er stedet for deg som vil lære noe om sjø og båtliv, og er spesielt rettet mot barn. Torget er stedet for håndverk – her kan du se smeden smi og seilmakeren sy seil, mens det hogges stein og tømres i regi av Engøyholmen kystkultursenter. På Krydderkaien får du oppleve mat og varer som ble fraktet til og fra Stavanger sjøveien – hermetikk, oljer og krydderier.

Her finner du hele programmet.