Stavanger

Slik blir Gladmat-festivalen

Daglig leder, Mona Vervik, vil trekke folk inn i restaurantene og ut på arrangementene.

Bilde 1 av 2

– Gladmat er et utstillingsvindu for oss. Det viktigste er at vi viser hva vi kan og gjør hele året, ikke bare disse fire dagene, sier kokk og daglig leder på Fisketorget, Karl Erik Pallesen til RA.

Det er full rulle inn på restauranten nå, ikke mer enn to dager før Gladmatfestivalen går av stabelen. Som vanlig er kaien dekket av hvite telt som snart vil være hjem til over 100 små og store utstillere.

I tillegg kan daglig leder for Gladmat, Mona Vervik, by på et fullpakket program for både store og små.

– Det er ikke bare telt det handler om. Det er også masse å oppleve inne i restaurmantene, sier Vervik til RA.

Festivalen har utstyrt mange av sine samarbeidsrestauranter med et stjernesymbol som henger ved inngangspartiet. Her kan publikum, ifølge Gladmat, få nye, interessante matopplevelser.

– Det handler om mer enn bare fire dager om sommeren. Det handler om inspirasjon som skal vare hele året, sier Vervik.

LES OGSÅ: Full panikk på kjøkkenet

Samarbeid

Årets tema, «Sammen om måltidet» utforskes allerede tirsdag under Gladmatens egen fagkonferanse, Kokepunktet.

– Å spise handler veldig ofte om samarbeid og er viktig i produksjonen av mat. I matbyen Stavanger opplever jeg at det er mye samarbeid, sier festivalsjefen. Pallesen er enig.

– Få nordiske byer på denne størrelsen kan skryte av to Michelin-stjerner. Vi har mye å være stolt av, sier han.

Samarbeid blir også et tema under andre Gladmat-arrangementer, som seniorlunsj og fagfrokost. Det blir dessuten kursbonanza på Torget og kaos på kjøkkenet når årets Stavanger-kunstner, Ole Christoffer Ertvaag samarbeider med Renaa og Spiseriet under årets Gladmat-middag. I Domkirken dekkes det til langbord og fredsmåltid. Fredag blir det massebryllup.

– Ni par gifter seg i Domkirken samtidig. Det er en gledens dag. Og glede er en sentral verdi for Gladmat, sier Vervik.

LES OGSÅ: Farselignende tilstander på Gladmaten

LES OGSÅ: Matfestene kan gå foran

Mer fra Dagsavisen