Slik blir 17.mai-været

Ingen grunn til å drasse med seg paraplyen på 17. mai.

Det gjøres klart til fest og feiring av nasjonaldagen fredag, og i den anledning kan det være greit å ta med seg følgende «gladmelding» fra Meteorologisk institutt:

Nasjonaldagsværet blir stort sett av det fine slaget, uten verken regn eller kraftig vind. Det ligger rett og slett an til en veldig grei værdag.

– Det blir ganske gode temperaturer på nasjonaldagen både i Stavanger og Sandnes. Vi vil nok se 20 tallet på gradestokken enkelte steder utover dagen, sier statsmeteorolog Haldis Berge til RA.

Best om morgenen

17. mai begynner best. Det fineste været kommer først, med klar vær og sol fra morgenen. Dette beste været vil trolig vare til rundt 11-12-tiden. Da kommer de første skyene.

– Dagen starter veldig fint. Så er et høyt skydekke er ventet inn i områdene rundt 11-12-tiden. Det vil likevel fortsatt være ganske fint, og solen vil fremdeles kunne smette gjennom her og der. Det er heller ikke ventet sterk vind. Det blir østlig bris, men ikke noe som vil sette preg på dagen, sier Berge.

Gradvis skyer utover dagen

Utover nasjonaldagen vil det gradvis skye til. Når nasjonaldag blir nasjonalettermiddag vil himmelen være mer grå enn blå.

– Skylaget tetter seg til utover ettermiddagen og kvelden. Det blir etter hvert et fullt skydekke, og solen forsvinner. Men det er ikke ventet nedbør på fredag, påpeker statsmeteorologen.

Temperaturen er ventet å stige fra rundt 12 grader om morgenen til over 20 enkelte steder på ettermiddagen.

– Temperaturen holder seg godt, så det blir mildt og fint på ettermiddagen og kvelden også, selv om solen ikke vil nå gjennom på samme måte som tidligere på dagen, sier Berge til RA.

Mild helg

17. mai starter det som karakteriseres som en mild helg. Temperaturene er ventet å holde seg mellom 15 og 18 grader gjennom både lørdag og søndag.

Det blir imidlertid ikke like fint vær utover helgen som det blir på fredag.

– 17. mai blir den fineste dagen i helgen, selv om det ikke blir det aller verste været resten helgedagene heller, opplyser statsmeteorolog Haldis Berge.

Overskyet

Det blir imidlertid ikke særlig mye sol lørdag og søndag. Det blir stort sett overskyet, med fare for spredt regn i enkelte perioder.

– Litt regn blir det utover helgen, men ikke de store mengdene. Det viktigste for mange er vel kanskje at det ikke regner på 17. mai, og det ser det altså ikke ut til å gjøre verken i Stavanger eller Sandnes, sier Berge.