Friidrettsveteranen Elisabeth Slettum fra Skjalg har konvertert til 400 meter hekk. Hun satte nylig kretsrekord på distansen. Nå stiller hun både på 200 meter og 400 meter hekk under helgens NM i Sandnes. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Slettum (30) stortrives på hekkelag med verdensmesteren

Skjalg-veteranen Elisabeth Slettum (30) har fått en restart på karrieren ved å bli en del av hekkemiljøet til trenerguruen Leif Ove Alnes. Med Karsten Warholm og Amalie Iuel som sparringspartnere kryper tidene nedover.

Følg RA Sporten på Facebook!

Elisabeth Slettum, som har syv NM-gull utendørs på 200 meter, har bare satset på 400 meter hekk i et halvt år. Likevel satte hun nylig ny kretsrekord i Rogaland med tiden 58,26. Under NM i Sandnes til helgen stiller hun på begge distanser.

Friidrettsveteranen pirres veldig av å se hvor langt ned hun kan komme tidsmessig i en øvelse hun tidligere var skeptisk til å prøve seg på.

– Det er veldig motiverende med en ny øvelse og en ny type trening. Det å få trene skadefri er også veldig gøy, sier skadeutsatte Slettum – som mistet hele forrige sesong, til RA.

LES OGSÅ: «Tidenes lokale friidrettsprestasjon»

Starter også på 200 meter

Skjalg-sprinteren har 23,48 på 200 meter som sin personlige rekord. I år har hun løpt sin opprinnelige favorittdistanse på 23,97. Når NM holdes i Sandnes stiller hun til start også her. Gull på noen av distansene blir nok vanskelig, men Slettum har et lite håp om medaljer.

– På 400 meter hekk har Amalie Iuel og Line Kloster to veldig gode tider i år, men bronsen er en mulighet. På 200 meter er det mange som har relativt lik årsbeste. Det gjelder å ha dagen, sier Slettum.

Selv om hun nå har bodd flere år i Oslo har hun alltid vært tro mot moderklubben Skjalg. Hun representerer fortsatt klubben i konkurranser, men trenings-hverdagen styres av trenerguru Leif Ove Alnes. Til daglig er hun i gruppe med VM-vinner Karsten Warholm og stjerneskuddet Amalie Iuel.

– Det er veldig motiverende å trene med dem i det daglige. De legger ned enormt mye trening for å være der de er.

LES OGSÅ: Warholm-bragden: Er dette virkelig?

Skeptisk til hekken

Slettum var lenge skeptisk til å løpe hekk. Før hun ga det sjansen i vinter var forrige forsøk på korthekken for 15 år siden som 16 åring.

– Det var Leif Ove Alnes som overtalte meg til å gjøre et forsøk.

Nå har hun det gøy med å utvikle teknikken for å se hvor langt hun kan drive det.

– Det handler i større grad om rytme og rett teknikk.

LES OGSÅ: – Medalje verdt millioner

Begynner å se slutten

Slettum, som fyller 31 år i løpet av året, begynner så smått å se slutten på en lang karriere i Norgestoppen. Men først skal hun gi hekk et helhjertet forsøk.

– Jeg har lyst til å finne ut hvor potensialet mitt ligger. Det er umulig å si nå. Jeg vil nok i alle fall drive videre i ett år til, forteller hun.

Årets friidretts-NM i Sandnes starter fredag og avsluttes med 1500 meter på søndag.

LES OGSÅ: – De er hele regionens gullgutter