Slik ser det ut på fjellet i Sirdal mandag formiddag. Foto: Sirdal Skisenter.

Skyter snø over Sirdal

Kulden er kommet til Sirdal. Dermed er snøproduksjonen i full gang.

14 lanser og 7 kanoner skyter nå kunstsnø utover landskapet.

– Kulden har endelig kommet til Sirdal, og vi har produsert snø siden søndag kveld, sier Terje Sporastøyl i Sirdal Skisenter til RA.

– Det er nydelig i Sirdal nå, med 10–15 centimeter snø nede i dalen. Værmeldingene tyder på at kulden kommer til å vare en stund, så vi jobber for fullt med å lage snø, sier han.

Kanoner og lanser jobber hardt for å kle landskapet i hvitt i Sirdal. Sirdal Skisenter har doblet kapasiteten i snøproduksjonen foran denne sesongen. Foto: Sirdal Skisenter

Åpner ikke enda

Det er fortsatt en stund igjen til snømengdene er store nok til at alpinanleggene kan åpne.

– Det ligger litt fram i tid, men målet er å åpne i god tid før jul. Hvis det kalde været holder seg får vi en veldig god start, og kan kjøre anlegget 100 prosent, sier Sporastøyl.

Nytt utstyr

Dette blir første snøproduksjon etter en vesentlig oppgradering av snøproduksjonsutstyr og kapasitet i Sirdal Skisenter, som opererer alpinanleggene i Ålsheia og Tjørhomfjellet. 

Det betyr blant annet at de kan legge mer snø på toppen av fjellet enn før.

– Vi har gjort store investeringer og doblet kapasiteten i snøproduksjonen foran denne sesongen. Derfor er vi også spent på å se hvor lang tid det tar å produsere nok snø. Det er uansett sikkert at det vil gå fortere enn det har gjort før. Det er uansett godt å være i gang med produksjonen, så krysser vi fingrene for at minusgradene holder seg. Det er meldt ned mot syv kuldegrader i uken, og slår det til skal vi være veldig godt fornøyde, sier Sporastøyl.