Skulle ønske Hareide ikke hadde lagt seg selv i potten

Fylkesleder Oddny Helen Turøy i Rogaland KrF skulle ønske at det ikke hadde lekket ut at partileder Knut Arild Hareide går av dersom partiet går til blå side.

– Jeg skjønner hans vurdering, men håper likevel han tenker seg om en gang til. Når det nå er ute, kan det muligens vippe noen tvilere. Jeg skulle ønske det ikke hadde kommet ut, sier Turøy dagen før Rogaland som første fylkeslag skal velge delegater til det ekstraordinære landsmøtet i KrF 2. november.

Hareide skal ifølge NRK ha gitt beskjed til sentralstyret allerede i forrige uke om at han ikke finner det naturlig å fortsette som partileder dersom partiet stemmer ned hans råd om å søke regjeringsmakt med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

– Ingen debatt

Andre nestleder Kjell Ingolf Ropstad avviser NTBs spørsmål om han er beredt til å overta dersom KrF-landsmøtet går i borgerlig retning og Hareide kaster kortene.

– Det er ingen lederdebatt i KrF. Vi har en leder i KrF og jeg spekulerer ikke i hva som har skjedd i interne møter, skriver han i en SMS til NTB.

Første nestleder Olaug Bollestad har så langt ikke svart på NTBs spørsmål om hun er beredt til å overta dersom KrF står uten leder etter skjebnedagen 2. november.

LES OGSÅ: Erna Solberg: – Hareide karikerer høyresiden

Hemmelighetsfull

Rogaland er det største fylkespartiet i KrF og lørdagens fylkesårsmøte er det første i en lang rekke som skal velge delegater til det ekstraordinære landsmøtet på Gardermoen.

Ifølge Stavanger Aftenblad er litt over 60 prosent av delegatene på fylkesårsmøtet «blå», snaut tre av ti «røde» og litt under 10 prosent usikre.

Fylkeslederen heiser flagg først under debatten lørdag.

– Jeg har brukt lang tid på å bestemme meg og det har vært godt å bruke tiden. Jeg har fulgt med på debatten, og er veldig glad for det, sier Turøy til NTB.

FIKK DU MED DEG DENNE: Vi har møtt KrFs Olaug Bollestad, nestleder i en skjebnetid