Skuffet over Carlsen

DEBATT: Magnus Carlsen ønsker at et utenlandsk bettingselskap skal få etablere seg i det norske sjakkmarkedet, og det skaper reaksjoner.

Skrevet av: Odd Thorsen

Jeg leste med vantro og skuffelse at sjakk-ener Carlsen vil jobbe for at et utenlandsk bettingselskap skal få etablere seg i det norske markedet. Du skriver i en melding at du faktisk ser fram til at Norsk Tipping skal avvikles. Helt absurd etter min mening. Du skriver videre at det er et svik mot ungdom og kommende generasjoner såframt ikke hans samarbeidspartner skal få etablere seg i Norge. Den som svikter desidert mest her er faktisk du.

Du har helt sikkert fått med deg hvem som betaler veldig mye per krone tilbake til norsk ungdom og idrett. Det vil ikke de utenlandske selskapene gjøre, noe som tydelig kom fram i en debatt for en tid siden. Vi fikk aldri et klart svar fra dem angående dette. Overskuddet vil lokaliseres tilbake til eierne via skatteparadiser, og norsk idrett (les: tungdom) får intet igjen. Respekten for deg falt umiddelbart, ikke rart du sa nei til VM i Stavanger med dette bakteppet.

Det er ikke få anlegg og utstyr som er kommet klubbene til gode og derved også et kjærkomment bidrag til klubber som igjen fordeler midler til lag og ikke minst den ungdommelige delen.

Jeg håper dette vil bli nedstemt nettopp grunnet ovennevnte.