Den franske skiskytterlegenden Raphaël Poirée holder foredrag om sine oppturer og nedturer i livet under Sprek Norge 22. oktober. FOTO: AP/CHRISTIAN SEELING

Skiskytterlegenden Raphaël Poirée vil gjøre siddiser sprek

Åtte VM-gull, sølv og to bronse i OL. Nå kommer Raphaël Poirée til Stavanger for å dele nøkkelen til sin suksess.

– Å bygge min suksess handlet ikke kun om mengden trening, men også en sterk og skarp mental innstilling. Jeg vokste opp uten en farsfigur. Barndommen min var ustabil og vi flyttet mye. Men jeg hadde en drøm om å bli verdens beste skiskytter, sier Raphaël Poirée til RA.

Den 22. oktober er den franske skiskytterlegenden den store stjernen under treningskonferansen Sprek Norge på SiS sportssenter ved UiS.

– Sprek Norge handler ikke bare om fysisk trening, men også balanse i kropp, sinn og sjel, overskudd og ha et lykkelig liv, forteller Gunnar Hølland, partner og markedssjef i Sprek Norge.

– Vi lever i et samfunn der vi hele tiden må prestere. Vi er hele tiden på vei til «det neste på programmet», og glemmer her og nå. Det blir en fullstappet dag for dem som ønsker påfyll fra Norges fremste personer innen fysisk og mental trening, kosthold, yoga og meditasjon, legger Hølland til.

– Personlig foredrag

Poirée ser fram til å holde et følelsesladet foredrag. Han vokste opp uten en farsfigur, og traff først sin biologiske far da han var 38 år.

– Foredraget er veldig personlig. Jeg holder ikke mange foredrag, fordi jeg snakker rett fra hjertet og det krever en del. Det er tøft, men samtidig veldig godt, forteller den tidligere toppidrettsutøveren som kan slå i bordet med et lass av medaljer fra VM og OL etter at han la skiene og børsa på hylla i 2007.

Poirée bor i Norge. Han har blant annet vært landslagstrener, men jobber nå i Vassbakk & Stol.

– Jeg vil beskrive meg selv som en vanlig mann med en unormal tankegang. Jeg føler at jeg har løst koden med å finne balansen i livet mitt. Det vil jeg gjerne dele med Sprek Norge-deltakerne, sier han.

Yoga fra Wall Street til India

Yogastjernen Ambria Mathew fra Canada er også blant toppnavnene på konferanseprogrammet. Hun har vært yogainstruktør over hele verden, fra Wall Street, New York til Europa, India og nå Vietnam.

– Nå ser jeg fram til å treffe yogainteresserte i Stavanger, sier Mathew på telefon fra Vietnam.

Under Sprek Norge skal hun ha to yogaklasser.

– Alle kan komme. Det er helt greit å være så stiv at du ikke klarer å ta på tærne dine, sier Mathew og ler.

– Yoga handler om å finne roen, bevisstheten og styrkene i deg selv, sier Mathew.

Med for tredje gang

Sprek Norge arrangeres for tredje gang. Lena Abrahamsen fra Moi har vært med alle gangene.

– Jeg liker konseptet, hvor man har fysisk trening blandet med mentaltrening. Man får masse input i løpet av en dag. Vi er 15 stykker som reiser fra treningsklubben Perlå i Lund, sier Abrahamsen til RA.