Skålte i vann for den doble gullgutten

Toastmaster og friidrettspresident ketil Tømmernes bydde opp til gullmarkering med kullsyreholdig vann for EM-kongen Jakob Ingebrigtsen (17).

Hånd i hånd med kjæresten Elisabeth Allerson i den ene hånda og det norske flagget i den andre, ankom den ferske 5000-metervinneren baren i 3. etasje på utøverhotellet Scandic Potsdamer Platz et stykke over midnatt natt til søndag.

Der ventet et hundretalls gjester på Jakob Ingebrigtsen, og den senere ankomne sølvvinneren og storebroren Henrik.

Bar fikk bare være bar. Siden Jakob Ingebrigtsen ikke er fylt 18 år, kunne Norges friidrettspresident bare tilby vann med kullsyre til tenåringen som har vunnet både 1500- og 5000 meter på imponerende vis i mesterskapet i Berlin.

– På vegne av friidrettsforbundet vil jeg si at vi har opplevd fantastiske dager. Karsten Warholm har vunnet, og fredag ble dere historisk med tre brødre som er individuelle EM-vinnere. I dag ble du EM-kongen. «The Ingebrigtsens» er blitt et begrep i internasjonal friidrett, og dere har tatt en solid posisjon i nasjonen. Nå vet alle hvem dere er. Skål! sa Tømmernes og slo vann i glasset til Jakob.

Ambisjoner

– Når du er i god form kan du gjøre mye, gliste 17-åringen og fridde til tilhørerne som svarte med et tre ganger hurra for friidrettsidolet.

Jakob Ingebrigtsen har store ambisjoner for sin friidrettsframtid. Foreløpig har vi bare sett litt av det som kan komme i senere mesterskap.

-Det er helt sykt! Det å gå inn i et mesterskap og være en del av et såpass sterkt, norsk lag, samtidig som jeg har visst hva jeg har vært i stand til, det har vært stort å oppleve, sa hovedpersonen.

– Dette betyr veldig mye. Allerede nå har jeg oppnådd noe som har vært store mål for karrieren, og dette vil bare motivere meg selv og de rundt meg til å jobbe hardt videre for å bli enda mye bedre.

– Det neste målet må være mesterskapet som kommer neste år i VM i Doha. Jeg håper å kunne løpe fortere enn jeg noen gang har gjort på 1500 meter. Målet mitt er å bli verdens beste 1500-meterløper.

– Mange sier at du kommer til å bli tidenes, norske idrettsutøver?

– Det er sterke ord som er brukt der. Jeg har mange år igjen for å oppnå noe sånt, men det er klart at jeg har lyst til å bli bedre enn det jeg er nå, og jeg får holde på til jeg blir det.

Med på seieren

Storebror Henrik og trener og pappa Gjert fikk lov til å skåle i champagne da det var deres tur til å bli hyllet. Friidrettspresident Tømmernes poengterte at Henrik Ingebrigtsen igjen var tilbake på podiet.

Det har ikke vært noen selvfølge. henrik Ingebrigtsen har hatt mye motgang de siste sesongene.

Henrik fikk også med at den skadde broren Filip hadde sin del av æren for 5000-metersuksessen.

– Vi var heldige som hadde med oss Filip på oppvarmingen og nærmest fram til startstreken. Jeg sa til Jakob før start at nå tar vi med oss gull og sølv tilbake til Sandnes, og visst f....klarte vi ikke det. Gratulerer, Jakob! sa broren som var den som dro løpereventyret i gang for ti år siden.