Rasmus Martinsen signerte på sin nye Viking-kontrakt med leder for fotball og utvikling, Bård Wiggen. Foto: Viking.

– Skal bevise at jeg fortjener tilliten

Rasmus Martinsen er mer motivert enn noen gang foran årets oppkjøring og skal gripe førstelagsmuligheten med begge hender.

Følg RA Sporten på Facebook!

Rasmus Martinsen satte i går navnetrekket sitt på en ny ettårskontrakt med Viking, som gjør at stopperen blir hos de mørkeblå ut 2017-sesongen.

– Det er en tillitserklæring med tanke på skadene de siste to sesongene. Det hadde vært enkelt for Viking å ikke fornye kontrakten min basert på skadehistorikken, sier Martinsen.

Nettopp derfor er han mer motivert for vinterens treningsøkter enn noen gang før.

– Det bør bank i bordet gå en grense for hva èn spiller skal være utsatt for av skader, og holder jeg meg skadefri er jeg trygg nok på egne ferdigheter at jeg vet jeg har noe å bidra med i eliteserien, sier han.

LES OGSÅ: Viking forlenger med Kleppa, Steen og Rasmusen

– Alt ligger til rette for oss

Med Karol Mets som klubbens eneste ordentlige stopper ligger også alt til rette for det.

– Alt ligger til rette for at vi unge skal ta steget opp på A-laget, da vi ikke har videre god dekning på mange områder. Den sjansen må vi gripe med begge hender, og det er ikke tvil om at kvalitetene og ferdighetene er der blant de unge spillerne i klubben, forteller Martinsen og fortsetter:

– Det er alfa og omega for oss at Julian (Ryerson), Mathias (Bringaker) og Tor Andre (Aasheim) har gått foran og bevist at de har tatt nivået. Det gjør det lettere for oss.

LES OGSÅ: Viking bruker flest unggutter – men gir dem lite spilletid