Tommy Kristiansen (venstre) og Kalle Eklund må skilles av dommerene etter en nevekamp mellom de to under semifinalen mellom Sparta og Stavanger Oilers i Sparta Amfi mandag Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sjenerøs og nådeløs Kristiansen

Sparta-Oilers 0–2. Forrige uke spanderte Tommy Kristiansen busstur til Hamar på Sparta-fansen. Mandag knuste han både Sparta-neser – og langt på vei tilhengernes finaledrøm.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Det er sånn det er. Jeg er glad i Sparta og ønsket dem til semifinalen. Men nå spiller jeg for Oilers, sier Tommy Kristiansen til RA.

Såpass glad er sarpingen i moderklubben at han forrige uke bidro med penger i en kronerulling til fansen.

– De ønsket å fylle to busser med supportere for å reise til Hamar. Sparta-fansen har gitt meg mye. Derfor ville jeg gjerne bidra med en liten slant, sier han.

LES OGSÅ: Slik var Sparta-Oilers

Blodig duell med motspiller

Kraftangriperen var en av mange gode hos Oilers da klubben tok et langt steg mot ny NM-finale ved å banke moderklubben hans i Sparta Amfi.

Spesielt to situasjoner med Kristiansen vil huskes fra kampen. Da han satte inn ledermålet til Oilers i tredje periode – og da han sannsynligvis brakk nesen på svenske Kalle Ekelund i en batalje like før pause i første periode.

Han erkjenner at det var deilig å score det viktige 1-0-målet mot sine egne. I de første kampene etter at han kom til Oilers nektet han å juble etter mål mot Sparta. Slik er det ikke mer.

– Jeg jubler nå, men prøver å ikke ta like mye av som normalt. Nå har jeg møtt Sparta i fire år. Jeg blir så glad for å score at følelsene må ut, sier han.

Følelsene måtte også ut da Kalle Ekelund ville danse helt mot slutten av første periode. Blodet sprutet fra nesen på Sparta-spilleren etter et par solide treffere fra Kristiansen.

– Det var snakk om at nesen hans knakk. Skal du lage bråk med meg må du regne med sånn, sier Kristiansen.

Han fikk to pluss to minutter i fryseboksen for bataljen, men følte seg likevel urettmessig behandlet. Ekelund fikk bare to.

– Han kastet hanskene. Det gjorde ikke jeg. Det er klassisk at jeg blir hardest straffet, sier publikumsyndlingen.

LES OGSÅ: Nå føler CDA seg som CDA igjen

Halvveis til ny tittel

Med sin sjette strake seier i sluttspillet er Oilers nå halvveis til de 12 seirene en ny NM-tittel krever.

– Men det føles ikke som vi er halvveis. Nå leder vi 2–0 i kamper i denne semifinalen og ska suge på karamellen. Onsdag går vi for 3–0. Det tror jeg langt på vei vil drepe denne semifinaleserien.

– Merker dere at Sparta begynner å bli slitne etter mange og ekstremt lange kamper?

– Jeg synes de virket mer slitne på lørdag. Men i dag brukte de mye krefter. De følte nok at de måtte vinne. Samtidig ble vi bare piggere etter hvert i kampen. Vi har hatt en ukes pause på forhånd. Det tror jeg vil spille inn i stadig større grad i denne serien, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: - Scorer ikke ofte, så greit å gi pressen noe å skrive om

Trener Pål Gulbrandsen har også merket seg at motstanderen er trøtt.

– De bar preg av en lang kvartfinaleserie og at de manglet spillere da vi møtte dem lørdag, sa han til TV2 før mandagens kamp.

Han regnet samtidig med at den andre semifinalen ville bli tøffere.

Det fikk han helt rett i.

Likevel vant Oilers som de ville – og la veien for ny finale vid åpen.

Kampfakta:
Ishockey, NM-semifinale kamp 2
Sparta-Oilers 0–2 (0-0, 0-0, 0-2)
Sparta Amfi, 1860 tilskuere
Mål: 1. periode: Ingen.
2. periode: Ingen.
3. periode: 0–1 (40.53) Tommy Kristiansen (Soares). 0–2 (56.53) Dan Kissel (Nystrom, Holm).
Utvisninger: Sparta 3x2 min. Oilers 5x2 min.
Dommere: Owe Lüthcke og Roy Stian Hansen
Skudd: 27–29